Eskişehir Kent Konseyi, İstanbul Aydın Üniversitesi’nde gerçekleştirilen“Uluslararası Kent Konseyleri ve Kentler Kongresi” kapsamında düzenlenen proje yarışmasında birinci oldu. Görkemli ödül töreninde birincilik getiren “Geri Dönüştür, Dünyayı Değiştir” projesi katılımcıların beğenisini topladı.
İstanbul Aydın Üniversitesi Türkiye Araştırma Merkezi, UNESCO Kültürel Diplomasi, Yönetim ve Eğitim Kürsüsü, Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı (UCLG-MEWA), Dünya Yerel Yönetim ve Demokrasi Akademisi Vakfı iş birliğiyle düzenlenen ve Türkiye’de kent konseyleri ve kentler anlamında ‘ilk çalışma’ olan “Uluslararası Kent Konseyleri ve Kentler Kongresi” ne katılan Eskişehir Kent Konseyi, kongreden büyük bir onur ile ayrıldı. Kongrenin tematik çalıştay bölümünde 6 kategoriden oluşan proje yarışmasına, “Kentte Riskler ve Kriz Yönetimi” dalında “Geri Dönüştür, Dünyayı Değiştir” projesi ile katılan Eskişehir Kent Konseyi, birincilik ödülüne layık görüldü. Kongre Onursal Başkanı Prof. Dr. Ruşen Keleş, Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, UCLG-MEWA (Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Ortadoğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı Yürütme Kurulu Üyesi) Mehmet Duman, Avukat Emin Canacankatan, Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Cevdet Sökmen, Yıldız Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Çaha, İAÜ UNESCO Kürsüsü Başkanı Gülay Uğur Göksel, 9 Eylül Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yunusemre Özer, Atılım Üniversitesi Öğretim Üyesi Savaş Zafer Şahin’in oluşturduğu jüri heyeti tarafından verilen ödülde, projenin sürdürülebilir olduğuna ve geniş bir hedef kitleye sahip olmasının önemine vurgu yapıldı.
Ödül töreninde konuşan Eskişehir Kent Konseyi Başkanı Nuray Akçasoy, bu anlamlı ödülü tüm Eskişehir Kent Konseyi ailesi adına aldığını ifade ederek “Bu projede emeği geçen tüm üyelerimize teşekkür ederim. Kent Konseyi olarak şehrimizi her anlamda başarı ile temsil etmek bizleri onurlandırıyor” dedi.