Eskişehir Kırım Türkleri Kültür Yardımlaşma ve Spor Kulübü Derneği yüzme branşından sonra voleybol branşında da faaliyete geçerek, yaz okulu çalışmalarına başladı.
Bünyesinde bulundurduğu çeşitli yaş grubundan yüzücülerin Türkiye çapında elde ettiği başarılarla adından söz ettiren Eskişehir Kırım Türkleri Kültür Yardımlaşma ve Spor Kulübü Derneği her yıl düzenledikleri yaz okulu ile de birçok kişinin hem yüzme öğrenmesine hem de başarılı olan kursiyerlerin kulüp bünyesinde sporcu olmalarına olanak tanıyordu. Eskişehir Kırım Derneği bu yıl açtığı yaz okuluna voleybol branşını da ekleyerek spor branşlarını çeşitlendirmenin yanı sıra Eskişehirli çocuklara da sporu sevdirmenin mutluluğunu yaşıyor.
Atatürk Spor Salonu’nda başlayan yaz okulu çalışmalarına katılan Dernek başkanı Evren Olcay ve yönetim kurulu üyeleri çalışmanın ardından sporcularla pasta keserek voleybol branşında faaliyete geçmeyi kutladılar. Sporcularla fotoğraf çekiminin ardından bir konuşma yapan Olcay, dernek olarak yıllardır yüzme ve kuşak güreşi branşında birçok sporcu yetiştirdiklerini ve bu sporcuların başarılara imza attıklarını belirterek, voleybol branşında da açtıkları yaz okulu ile birlikte sporcular yetiştirerek voleybol takımının süreklilik kazanmasını amaçladıklarını söyledi.
Eskişehir Kırım Derneği Voleybol Yaz Okulu çalışmaları, 2016-2017 eğitim öğretim yılı başlayana kadar Atatürk Spor Salonu’nda devam edecek.