Eskişehir protokolü, Kurban Bayramı münasebetiyle düzenlenen törende bayramlaştı.
Eskişehir Öğretmenevi’nde düzenlenen bayramlaşma törenine, Vali Azmi Çelik, Muharip Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükkale, İl Emniyet Müdürü Mustafa Şahin, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Emre Genç, kamu kurum amirleri, askeri erkan ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.
Törende konuşan Eskişehir Valisi Azmi Çelik, Van’daki patlamayı hatırlatarak, bugün bayrama üzüntüyle başladığımıza dikkat çekti. Herkesin bayramını tebrik eden Vali Çelik, “Bayramlar, özellikle de Kurban Bayramı birbirimize yardım elinin daha ziyadesiyle uzanması gereken önemli günler. Umut ediyorum, bu bayram ve bundan sonraki bayramlar, birlikte yaşama alışkanlığımızın daha da kuvvetlenmesi adına önemli mihenk taşları olacaklar” dedi.
Vatandaşlara uyarılar
Vali Çelik, vatandaşlara da çeşitli hususlarda uyarılarda bulunarak, şöyle devam etti:
“Kurban Bayramı olması dolayısıyla Kurban kesecek hemşehrilerimizin ve bütün vatandaşlarımızın hayvanlara da eziyet etmeden bu arada da kendilerine zarar vermeden kurbanlarını kesmelerini temenni ediyorum. Yine kurbanları keserken çevre koşullarına riayet etmek son derece önemli. Tabi birçok hemşehrimizin de bayram dolayısıyla çeşitli yerlere gitti, sağ salim ulaştılar. Tabi bir de bunun dönüşü var. Trafikte seyredecek olanlara da sayın Başbakanın çok güzel bir ifadesi var, ‘Yolların kralı yoktur, yolların kuralı vardır’ diye. Hakikaten öyle. Trafik kurallarına azami riayet etmek suretiyle güvenli sürüşler ve hayırlı yolculuklar temenni ediyorum. Bütün vatandaşlarımızdan bu konuda azami dikkat göstermelerini bekliyoruz.”