Meteoroloji 3. Bölge Müdürlüğü’nde görev yapan Meteoroloji Uzmanı Belgin Tarınç, bölge genelinde hafta boyunca yağışlı bir havanın etkisi altına girileceğini, beraberinde lodos beklentilerinin olduğunu söyledi.
Hava tahminlerine ilişkin açıklamalarda bulunan Tarınç, bugünden itibaren bölge genelinde yağış beklediklerini aktardı. Yağışlı havanın hafta sonuna kadar etkili olacağını ifade eden Tarınç, “Bugün haftanın hem ilk iş günü, hem de eğitim iş günü. Dışarıda neredeyse temmuz-ağustos aylarından kalma gibi bir yaz peridoyu var, havalar çok güzel. Bu akşam saatlerinden itibaren bu güzel havaya bir hafta veda edeceğiz. Çünkü Balkanlar üzerinden gelecek olan serin ve yağışlı havanın etkisi altına gireceğiz. Bu serin ve yağışlı hava, hafta sonuna kadar etkili olacak. Eskişehir’in genelinde ve Bursa’nın kıyı kesimlerinde yerel kuvvetli sağanak yağışlar bekliyoruz. Salı günü yine Bilecik, Kütahya ve Eskişehir’de yine sağanak yağışlı geçecek” dedi.
Meteorolojiden lodos uyarısı
Tarınç, bölge genelinde bugünden itibaren lodos beklentilerinin olduğuna dikkat çekerek, “Bu akşam saatlerinden itibaren Güneybatı’lı rüzgarlar bölge genelinde lodos şeklinde etkili olacak. Meteoroloji olarak bir uyarımız var; bu dönemde soba yakılmıyor olabilir ama ağaç devrilmeleri ve çatı uçmaları gibi hadiseler meydana gelebilir. Bu akşam saatlerinden yarın akşam saatlerine kadar lodosa dikkat etmek gerekiyor. Lodos aynı zamanda sağlık problemlerini de beraberinde getiren bir rüzgardır” ifadelerini kullandı.
Yağışlı sistem hafta boyunca devam edecek
Çarşamba gününden itibaren yağışlı sistemin devam edeceğini belirten Tarınç, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Çarşamba günü yağışlı sistem devam edecek, rüzgar etkisini kaybedecek. Perşembe günü yine bölge genelinde aralıklı sağanak yağışlar etkili olacak. Cuma günü yine bu yağışlı periyot bölgemizde devam ettikten sonra cumartesi doğuya hareket ederek, bölgemizden yağış kalkacak. Cumartesi günü parçalı bulutlu bir hava olacak.”
Sıcaklıklar kademeli olarak azalacak
Meteoroloji 3. Bölge Müdürlüğü’nde görev yapan Meteoroloji Uzmanı Belgin Tarınç, sıcaklıkların da giderek azalacağına dikkat çekti. Tarınç, “Sıcaklıklar bugünden itibaren kademeli olarak azalacak. Bugün 31 derece olan sıcaklığımız, yarın 27 dereceye düşecek. İlerleyen günlerde maksimum hava sıcaklığımız 19-20 derecelerde olacak. Gece sıcaklıkları da yine 9-10 derecelere kadar inecek” şeklinde konuştu.