Eskişehir’de bulunan Zeka ve Akıl Oyunları Mağazası yeni bayilikler alarak, oyun çeşitliliğini arttırıyor.

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte sokakta oynanılan ve unutulan oyunları yeniden yaşatmayı amaçlayan Ali Arı, Zeka ve Akıl Oyunları Mağazası’nda ürün çeşitliliğini arttırıyor. Newtoys Zeka Oyunları’nın artık Eskişehir’de olacağını aktaran Arı, zeka oyunlarının ihmal edildiğine dikkat çekti. Yavaş yavaş zeka oyunlarına ilginin arttığını belirten Arı, "Ülkemizde zeka oyunları yıllardır ihmal edilen alanlardan biri. Bu konuda Avrupa ülkelerinin yirmi otuz yıl gerisinden geliyoruz. Eğitim hayatımızın temel taşlarından biri olması gereken bu lan, bugüne kadar hep ihmal edildi. Bizim mağazamız bile henüz üç yıllık. Aslına bakarsanız zeka oyunları üzerine açılan ilk mağazalardanız. Bu durum, zeka oyunlarının üç beş yıldır revaçta olduğunu gösteriyor. Eskişehir’de de mağazamızın varlığıyla birlikte okullarımızda bu konuya ilgi artmış durumda. Yıllardır bu alana ilginin artması yönünde yoğun çaba sarf ediyorum. Zeka oyunlarının yaygınlaşması ve eğitimin bir parçası olarak gören yalnız ben değilim kuşkusuz. Benim gibi eğitimci olan İbrahim Halil Demir, elini taşın altına koyarak Bursa’da Newtoys firmasını kurmuş. Zeka oyunları konusunda yetersizliğimizi Türkiye’de ilk fark edenlerden biri değerli hocamızdır. Onlarca çeşit zeka oyunlarını ülkemize kazandırmanın yanında bu oyunları öğretmenliğinin de bir parçası haline getirerek bu konuda hepimize öncü olmuştur. Zeka ve Akıl Oyunları Mağazası olarak biz de hocamızla el ele vererek Newtoys Zeka Oyunlarını Eskişehir’e taşıdık" dedi.

"Mağazamıza bekliyorum"

Firmanın yerli üretim oyunları çocuklarla buluşturduğunu kaydeden Arı, konuşmasını şu şekilde sürdürdü;

"Yüzde yüz milli imkanlarla üretilen bu oyunlar birçok ithal ürünlerden çok daha kaliteli ve pedagojik. Zeka oyunları alanında genellikle dışa bağımlıyız. Newtoys’la birlikte bu dış bağımlılığımızı azaltmakla kalmıyor paramızı da ülkemizde tutuyoruz. Üretilen oyunların içeriğine baktığımız da ise İbrahim Halil Demir’in öğretmenlik tecrübelerinden esinlendiğini rahatlıkla görebiliyoruz. Çocuklarımızın matematiği öğrenmedeki sıkıntıları, konuşma ve

kendini ifade edebilmedeki yetersizliği, okuma azlığı, mantık - muhakeme eksikliği gibi alanlar Newtoys Zeka Oyunlarının genel özellikleri arasında. Eskişehir Zeka ve Akıl Oyunları Mağazası olarak böyle değerli bir firmayla müşterek çalışmaktan, oyunlarını Eskişehir’le paylaşmaktan son derece mutluyum. Zeka oyunlarının öneminin her geçen gün daha da artacağına inanarak Newtoys firmasına bu alandaki katkılarından ötürü teşekkür ederim. Newtoys zeka oyunlarıyla tanışmak isteyenleri Atatürk Caddesi üzerinde bulunan mağazamıza bekliyorum."