Eskişehir Kent Konseyi tarafından Taşbaşı Kültür Merkezi’nde “Değerleri İle Sivrihisar ve Necmi Günay” etkinliği düzenlendi.
Konuşmacı olarak araştırmacı-yazar Necmi Günay’ın yer aldığı etkinliğe, Sivrihisar Kaymakamı Erdinç Yılmaz, Sivrihisar Sosyal Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı İsmail Arslan, Eskişehir Kent Konseyi Genel Sekreteri Ahmet Kapanoğlu, Büyükşehir Belediye Genel Sekreter Yardımcısı Oğuzhan Özen ve davetliler katıldı. Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Sekreter Kapanoğlu, Eskişehir’in tüm ilçelerinin kendileri için değerli olduğunu ama Sivrihisar’ın ayrı bir önemi olduğunu vurguladı. Kapanoğlu, “Sivrihisar, tarihi ve kültürel anlamda çok kıymetli bir ilçemiz. Bu kapsamda Sivrihisarla ilgili kitaplar yazan Sivrihisarlı Kent Konseyi üyemiz Necmi Günay’ın da ilçe için çok değerli çalışmaları var. Bu gece bunları dinleyeceğiz ve Sivrihisar’ın değerlerini dinleyeceğiz” dedi.
Sivrihisar ile ilgili kitaplar yazan araştırmacı-yazar Necmi Günay, kitaplarının içeriğiyle ilgili bilgiler verdi. Ayrıca etkinlikte Sivrihisar’ı anlatan şiirler okundu, türküler seslendirildi ve yerel kıyafet ile takıların tanıtımı yapıldı.