Eskişehir Valiliği ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüğü tarafından ’19 Eylül Gaziler Günü’ münasebetiyle bir program düzenlendi.
Eskişehir Öğretmen Evi’nde düzenlenen etkinliğe, Eskişehir Valisi Azmi Çelik ile eşi Emel Çelik, Garnizon Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz, İl Emniyet Müdürü Mustafa Şahin, CHP Eskişehir Milletvekili Gaye Usluer, vali yardımcıları, kamu kurum müdürleri, askeri erkanlar ve gazi yakınları katıldı. İlk olarak gaziler ve şehitler için Kur’an-ı Kerim okunan etkinlikte daha sonra katılımcılara yemek ikram edildi. Yemek ikramından sonra konuşan Vali Azmi Çelik, gaziliğin hem dini açıdan hem de kültürel olarak son derece önemli olduğunu söyledi. Vali Çelik, “Gazilik ve şehitlik hem dini açıdan hem de bizim kültürümüzde son derece önemli ve toplum olarak büyük bir ehemmiyet verdiğimiz hususların başında geliyor. Hiç şüphesiz vatanımızı, milletimizi, bayrağımızı bir bütün olarak koruma konusunda milletimizin her bir ferdi gerekli özveriyi gösteriyor. Gazilerimiz bu noktada gerek muharebede, gerekse terörle mücadelede, gerekse yakın zamanda girişilen hain darbeye karşı koymada kendilerini milletimizin gönlünde müstesna bir yere koyacak davranışı göstermiştir. Gazilerimiz, hem bu günkü neslin hem de gelecekteki neslin çok şey borçlu olduğu önemli bir değerimizdir. Dolayısıyla sizlere ne kadar şükranlarımız sunsak zannediyorum ki yeterli gelmeyecek” dedi.
Öğrencilere gazilerin ve şehitlerin önemini anlatmak konusunda öğretmenler ile velilere önemli görevler düştüğünün altını çizen Vali Çelik, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Fakat bugün 2016-2017 eğitim-öğretim yılının da başlangıcı olması dolayısıyla öğretmenlerimize ve velilerimize; öğrencilerimize gazilerimizi, şehitlerimizi, milli ve manevi değerlerimizi anlatma noktasında çok önemli görevler düştüğünün farkındayız. İnşallah bu eğitim-öğretim yılı hem ilimize hem de ülkemize hayırlara vesile olacak.”