Eskişehir’de Önleyici Hizmetler Şube Müdürlüğü ekiplerince yürütülen çalışmalarda, uyuşturucu madde ve tehlike arz eden birçok silah ele geçirildi.
Eskişehir’de Önleyici Hizmetler Şube Müdürlüğü ekipleri, son 1 haftalık çalışmalarını paylaştı. Çalışmalar kapsamında "Kullanmak için Uyuşturucu Madde Bulundurmak” suçu şüphelisi 12 kişi yakalanırken, şahıslardan 79 gram bonzai, 1 gram esrar ve 25 adet extacy hap elde eden ekipler, müdahale ettikleri olaylarda ise 2 adet ruhsatsız tabanca, 3 adet av tüfeği, 2 adet bıçak, 2 adet kurusıkı, 33 adet fişek, 2 adet sahte banknot ve iş yerinden hırsızlık şüphelisi 1 şahıs yakalayarak, toplamda çeşitli suçlardan 12 şahsa adli işlem yaptı.
Bunların yanında son bir hafta içerisinde 2 bin 811 şahıs ve 661 araç hakkında Genel Bilgi Tarama (GBT) sorgusu yapan ekipler, çeşitli suçlardan 18 aranan şahıs, 1 çalıntı motosiklet, 1 çalıntı bisiklet, 6 bakaya ve yoklama kaçağı şahsı yakaladı. Ayrıca 18 araca ve sürücüsüne işlem uygulayan ekipler, 14 adet hacizli/yakalamalı araca da işlem yaparak, çeşitli suçlardan toplam 81 şahsa adli işlem yaptı.