Eskişehir Odunpazarı Turizm İşletmeleri ve Otelleri Derneği (ESDO) Başkanı Kerem Canarslanlar, yaşanan olumsuzluklara rağmen vatandaşların ülke ekonomisi için turizme destek vermesi gerektiğini söyledi.
Yaşanan darbe girişiminin ülkeye büyük zarar verdiğini belirten Canarslanlar, “Türkiye’de yaşanan olayları ne yazık ki üzülerek izliyoruz. Ülkemizi zor durumda bırakmak isteyenler bugün olduğu gibi yarın da emellerine ulaşamayacaktır. Vatandaşlarımız en güzel cevabı vererek darbenin önüne geçmiştir. Ülkemiz büyük bir dönüm noktasından geçmektedir. Gün birlik ve beraberlik günüdür. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza ise acil şifalar diliyorum” dedi.
“Devletimize katkı için turizme destek verin”
Yaşanan olaylar üzerine tatillerini iptal eden vatandaşlara seslenen Kerem Canarslanlar, “Yaşanan bu olayların maneviyatının yanı sıra devletimize maddi açıdan da çok büyük kayıplara yol açtı. Bizler vatandaşlarımızın tatillerini iptal etmesinler istiyoruz. Ramazan Bayramı’nda yakalanan turist sayısını olaylar sonrasında da tutmayı başarmalıyız. Devletimize ekonomik açıdan destek olmak için tatilleri iptal etmeyelim. Gördük ki hükümetimiz gerekli önlemleri alıyorlar. Korkmadan tatile çıkabilirsiniz” diye konuştu.