Geçtiğimiz yıl Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Eğitim ve Diş Hekimliği Fakülteler’i arasında, eğitim fakültesi bünyesinde yer alan Valide Malhatun Uygulama ve Araştırma Anaokulu’na devam eden çocuklara ağız ve diş sağlığı koruyucu hizmetlerinin verilmesine yönelik olarak imzalanan işbirliği protokolü yenilendi.
ESOGÜ rektörlük makamında düzenlenen protokol imza töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Hasan Gönen, küçüklerin sağlıklı dişlere sahip olmasının geleceğimiz adına çok önemli olduğunu belirtti ve yürüttükleri işbirliğinden dolayı Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Vekili ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhami Ünlüoğlu ile Eğitim Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Cemil Yücel’e teşekkür ederek başarılar diledi. Prof. Dr. Hasan Gönen Anaokulu Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Neslihan Bay’a da gayretlerinden dolayı teşekkür ederken, protokolün çocuklar, aileleri ve Eskişehir’e faydalı olmasını diledi. Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. İlhami Ünlüoğlu, söz konusu işbirliğini bir görev olarak görmediklerini ve gönüllü olarak yürüttüklerini ifade ederken, yaşanan olumlu süreçten dolayı Eğitim Fakültesi ile Valide Malhatun Uygulama ve Araştırma Anaokulu yöneticilerine teşekkür etti. Eğitim fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Cemil Yücel, ESOGÜ Rektörlüğü ve ESOGÜ Diş Hekimliği Fakültesi’nin gönüllü desteğinden mutluluk duyduklarını belirterek teşekkürlerini sundu. ESOGÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alparslan Birdane ise üniversitelerinin iki güzide fakültesinin işbirliğinden müteessir olduğunu belirterek, eğitim ve diş hekimliği fakülteleri yöneticilerine teşekkür etti.
Konuşmaların ardından protokolü yenileyen imzalar atıldı. Protokol kapsamında anaokuluna kayıtlı olan çocukların ağız ve diş sağlığı kontrolleri yapılıyor. Ayrıca çocuklar ve velilerine yönelik bilgilendirme eğitimleri düzenleniyor.