Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Gençlik Danışma Birimi (GEDAB), birimin kurucu öğretim üyesi olan Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sinan Özalp’in emekliliği dolayısıyla bir tören düzenledi.
ESOGÜ VIP Toplantı Salonu’nda gerçekleşen törene, ESOGÜ Yönetimi ve öğretim üyelerinin yanı sıra, ulusal ve uluslararası kurum ve kuruluşların temsilcileri de katıldı. Tören GEDAB Koordinatörü Uzman Özgül Örsal’ın GEDAB’ın kuruluşu, gelişimi ve faaliyetleri hakkında bilgiler verdiği sunumuyla başladı. Daha sonra konuşma yapan Akran Eğitmen Eğiticisi Arş. Gör. Pınar Duru, Prof. Dr. Sinan Özalp’in GEDAB bünyesinde yaptıkları çalışmalarda her zaman bilgi ve tecrübesiyle kendilerine yol gösterdiğini ve karşılaştıkları sorunları aşmalarına yardımcı olduğunu belirterek, tüm akran eğitmenleri adına kendisine teşekkür etti ve sağlıklı ve mutlu bir emeklilik hayatı diledi.
Daha sonra sırasıyla Kontrasepsiyon ve Üreme Sağlığı Derneği Başkanı Prof. Dr. Haldun Güner, Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Kadın ve Üreme Sağlığı Daire Başkanı Dr. Sema Sanisoğlu, Sağlık Bakanlığı Sağlık Araştırmaları Genel Müdürü Dr. Mehmet Rifat Köse, Uluslararası Çocuk Merkezi (ICC) Müdür Vekili Dr. Ayşegül Esin ve Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu (UNFPA) Üreme Sağlığı Program Koordinatörü Dr. Gökhan Yıldırımkaya Prof. Dr. Sinan Özalp ile birlikte yürüttükleri başarılı çalışmaları anlatarak bu çalışmalara sağladığı değerli katkılar için teşekkür ettiler ve kendisine plaketler takdim ettiler.
ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, Prof. Dr. Sinan Özalp’in emekliliğini bir ayrılık değil normal mesaiden serbest mesaiye geçiş olarak gördüğünü belirtirken, gerek Prof. Dr. Sinan Özalp gerekse geçtiğimiz günlerde emekliye ayrılan Prof. Dr. Hikmet Hassa’nın ESOGÜ’ye çok büyük katkıları olduğunu ve sayelerinde çok önemli aşamalar kat edildiğini belirtti. Adlarının ESOGÜ tarihine altın harflerle yazıldığını ifade eden Gönen, töreni düzenleyen GEDAB yetkililerine teşekkür ederek, Prof. Dr. Sinan Özalp’e ailesiyle birlikte sağlıklı ve mutlu bir emeklilik hayatı diledi.
Son olarak söz alan Prof. Dr. Sinan Özalp, hayatta çok şanslı olduğunu düşündüğünü belirtti. Çok destek gördüğü bir ailenin içinde yetiştiğini, eşinin kendisini hep desteklediğini ve görev yaptığı ESOGÜ’de de üniversite ve fakülte yönetimleri ile idari kadronun kendisine her zaman üst düzey destek sunduklarını belirten Özalp, bunun için herkese teşekkür etti. Meslek hayatı boyunca çeşitli projelerde birlikte çalıştığı kişilere, Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı ile üreme sağlığı ve aile planlaması alanlarına katkı sağlayan herkese ayrıca teşekkür eden Prof. Dr. Sinan Özalp, töreni organize eden GEDAB’a ve katılan tüm konuklara teşekkür ederek sözlerini tamamladı.