Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. S. Sinan Özalp’in emekliliği dolayısıyla tören düzenlendi.
Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Başkanlığı’nın organize ettiği emeklilik töreni, ESOGÜ Prof. Dr. Necla Özdemir Salonu’nda Prof. Dr. S. Sinan Özalp’in ailesi, yakınları, meslektaşları, dostları ve öğrencilerinin katılımıyla gerçekleşti. Törene Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ile ESOGÜ Eski Rektörleri Prof. Dr. Erdoğan Fıratlı, Prof. Dr. Necat A. Akgün ve Prof. Dr. Fazıl Tekin de katıldı.
Tören Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. H. Mete Tanır’ın, Prof. Dr. S. Sinan Özalp’in bilimsel özgeçmişini anlatan sunumuyla başladı. Daha sonra Prof. Dr. S. Sinan Özalp’in hayatından kesitler sunan bir slayt gösterisi gerçekleşti. Törende konuşan ESOGÜ Rektör Vekili Prof. Dr. İlhami Ünlüoğlu, Prof. Dr. S. Sinan Özalp‘in ESOGÜ’nün örnek ismi ve akademisyenliğin en güzel örneklerinden biri olduğunu belirtirken, kendisinden çok şey öğrendiğini kaydetti. Rektörlük olarak yapımı devam eden Tıp Fakültesi dersliklerinden birine Prof. Dr. S. Sinan Özalp‘in ismini vereceklerini belirten Prof. Dr. İlhami Ünlüoğlu, ESOGÜ çalışanları adına kendisine sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir emeklilik yaşamı diledi.
Konuşmaların ardından Prof. Dr. İlhami Ünlüoğlu, Prof. Dr. Enver İhtiyar ve Prof. Dr. H. Mete Tanır Prof. Dr. S. Sinan Özalp’e ESOGÜ Anı Tabağı, çiçek ve plaket takdiminde bulundu. Daha sonra Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı çalışanları Prof. Dr. S. Sinan Özalp’e hediye takdim etti. Sonrasında ESOGÜ Kadın Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (ESKAM) Yönetim Kurulu Üyeleri Prof. Dr. S. Sinan Özalp’e plaket takdiminde bulundu.
Son olarak kürsüye gelen Prof. Dr. S. Sinan Özalp, Eskişehir Koleji ve Hacettepe Üniversitesi’nde eğitim görmesinin kendisi için bir şans olduğunu belirtirken, özellikle Hacettepe Üniversitesi’nde aldığı eğitimin çok sayıda hayatın kurtarılmasına katkı sağladığını söyledi. Çeşitli projelerde birlikte çalıştığı kurum ve kuruluş yöneticilerine teşekkür eden Prof. Dr. S. Sinan Özalp, birlikte geçirdikleri yıllar için Prof. Dr. Hikmet Hassa’ya da “İyi ki varsın Hikmet Abi” sözleriyle teşekkür etti. Hayatındaki en büyük şansının ailesi olduğunu dile getiren Prof. Dr. S. Sinan Özalp, eşi Neşe Hanım’a da hayatını zenginleştiren mutluluk kaynağı olduğunu belirterek teşekkür etti. Bu noktadan sonra oldukça duygulandığı görülen Prof. Dr. S. Sinan Özalp, herkese teşekkür ederek sözlerini sonlandırdı.
Emeklilik töreni video mesajlarının yayınlanmasının ardından, konuklardan dileyenlerin Prof. Dr. S. Sinan Özalp ile ilgili duygu ve düşüncelerini dile getirdiği “Mikrofon Açık” bölümüyle tamamlandı.