Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Sivrihisar Meslek Yüksekokulu’nun 2016 yılı mezunları, Sivrihisar Belediye Binası Çok Amaçlı Salonu’nda düzenlenen törenle mezuniyet belgelerini aldı.
Törende mezun öğrenciler adına konuşan Bilgisayar Programcılığı Programı Öğrencisi Yunus Berkay Aksoy, kendileri için esas mücadelenin mezuniyetten sonra başlayacağını belirtirken, hocalarına ve mezunlar olarak kendilerini bugünlere getiren ailelere teşekkür etti. Yunus Berkay Aksoy nerede bulunurlarsa bulunsunlar ve hangi işte çalışıyor olurlarsa olsunlar ESOGÜ mezunu olmanın haklı gururunu yaşayacaklarını ifade etti ve kendilerine güvenilmesini istedi.
Sivrihisar Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Nevzat Kıraç, öğrencilere seslenerek hocalarının özverili çabalarıyla bugünlere geldiklerini ve aldıkları eğitim-öğretimin bir sonucu olarak bundan sonra da doğru yolu bulacaklarına inandığını ifade etti. Ailelere de evlatlarının istikbaliyle ilgili kaygı duymamaları çağrısında bulunan Prof. Dr. Nevzat Kıraç, tüm mezunların çalışmalarıyla hocalarına emeklerinin boşa gitmediğini ispatladığını söyledi. Öğrencilere yaşamın zorluklarından ve çok çalışmaktan korkmamalarını öğütleyen Prof. Dr. Nevzat Kıraç, ESOGÜ’de çok iyi bir eğitim aldıklarını belirterek; dürüst, ahlaklı, kendini bilen ve kendine inanan, meslek sahibi gençler olarak kendileri ve ülkeleri için yapabilecekleri çok şeyleri olduğunu ifade etti ve hocaları olarak onlara inandıklarını söyledi. Prof. Dr. Nevzat Kıraç tüm mezunları güzel ülkemizin çağdaş yarınlarını gerçekleştirecek gençler olarak uğurladıklarını ifade etti.
ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, öğrencilere seslenerek hayata atıldıklarında ESOGÜ mezunu olmanın ayrıcalığını daha iyi anlayacaklarını belirtirken, onların yetişmesindeki katkılarından dolayı tüm Sivrihisar M.Y.O. öğretim elemanlarına teşekkür etti. Ailelerden büyük fedakarlıklarla yetiştirdikleri ve bugün uzun olduğu kadar zorlu bir eğitim sürecini tamamlayarak mezuniyete hak kazanmış bulunan evlatlarıyla gurur duymalarını isteyen Prof. Dr. Hasan Gönen, tüm mezunların milli ve manevi değerlerini koruyarak ve çevreleriyle karşılıklı sevgi ve saygıya dayalı ilişkiler kurarak başarılı olacaklarına olan inancını ifade etti. Prof. Dr. Hasan Göne mezunları “ESOGÜ mezunu ve yetkin elemanlar olmanın özgüveniyle kendiniz ve ülkenizin geleceğine katkıda bulunacağınıza inanıyorum. Sizleri ve ailelerinizi kutluyorum. Yolunuz ve bahtınız açık olsun” sözleriyle uğurladı.
Açılış konuşmalarının ardından öncelikle programlarını birinci, ikinci ve üçüncü olarak bitiren öğrencilere başarı belgeleri takdim edildi. Daha sonra tüm öğrencilere mezuniyet belgeleri verildi. Mezuniyet belgelerinin verilmesinin ardından futbol turnuvası birincisi İnşaat Teknolojisi takımına kupası takdim edildi. Makine Programı Öğrencisi Metin Durmaz’ın tüm mezunlara “Teknikerlik Yemini”ni ettirmesiyle tören sona erdi. Törenin ardından toplu halde Sivrihisar’ın tarihi ve turistik mekanlarını gezen protokol üyeleri, ardından ise tarihi Zaimağa Konağı’nda öğle yemeği yedi.