Cumhuriyetin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 78’inci yıldönümünde, tüm yurtta olduğu gibi Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’nde (ESOGÜ) de anıldı.
Anma programı, üniversite akademik ve idari personeli ile öğrencilerin de katılımıyla, Rektör Prof. Dr. Hasan Gönen tarafından ESOGÜ Atatürk ve Gençlik Anıtı’na çelenk konulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Anıttaki törenin ardından ESOGÜ Kongre ve Kültür Merkezi’ndeki programa geçildi.
Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşen programda ise ESOGÜ Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi (ATAM), ESOGÜ Halkbilim Araştırma ve Uygulama Merkezi (HAMER) ve Cumhuriyet Anadolu Lisesi’nin birlikte hazırladığı “Atatürk ve Milli Birlik O’nun Sözleri, O’nun Gözleri” adlı dinleti yer aldı. Solistler, orkestra ve koro dinleyenlere duygu dolu anlar yaşatırken, törenin bitiminde ESOGÜ Rektör Vekili Prof. Dr. İlhami Ünlüoğlu tarafından Cumhuriyet Lisesi Müdürü Semih Yavuz’a katılım belgesi, ESOGÜ HAMER Müzik Topluluğu Şefi Deniz Erol Karaca, Cumhuriyet Anadolu Lisesi Koro Şefi Ahmet Suat Çakır ve Solist Seher Semiz’e ise çiçek takdim edildi.