Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Teknoloji Transfer Ofisi Uygulama ve Araştırma Merkezi (ETTOM), EGG’A Larva Proje Pazarı ESOGÜ İnovasyon Sokağı’nda gerçekleşti.
ESOGÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Adnan Konuk, Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Emin Kahya, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Vural Bütün, Eskişehir KOSGEB Müdürü Seraceddin Özcan, Anadolu Teknoloji Araştırma Parkı (ATAP) A.Ş. Genel Müdürü Ali İhsan Karamanlı, Raylı Sistemler Kümesi Başkanı Gürcan Banger, Eskişehir ABİGEM (Avrupa Birliği Türkiye İş Geliştirme Merkezleri Ağı) Genel Müdürü Oğuz Yöntem, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Eskişehir İl Müdürlüğü Personel ve Destek Hizmetleri Şube Müdürü Mehmet Emin Altunbaş ve Teknopark firmalarının da katıldığı etkinlikte, EGG’A Larva öğrencilerinin ön kuluçka merkezinde geliştirdikleri iş fikirleri sergilendi.
Açılış konuşmasını gerçekleştiren ESOGÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Adnan Konuk, üniversitede yenilikçiliği geliştirmek, sürdürülebilir girişimcilik eko sistemini kurmak ve girişimciliği plan-program dâhilinde yürütmek bakımından bu eğitimin önemli olduğunu belirtti. EGG’A Larva projesinin iş fikri analizlerini, girişimcilik kültürünü yaygınlaştırma aktivitelerini, mentorluk ve finansal kaynaklara ulaşma becerilerini edindirmeyi içerdiğini belirten Prof. Dr. Konuk, projede emeği geçen tüm ETTOM ekibine ve Prof. Dr. Müjgan Sağır’a teşekkür etti. Tecrübeli eğitmenlerle bir dönemde 120 öğrenciye 72 saatlik eğitim programı uygulandığını ve bu süreçte öğrencilerin KOSGEB’den Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Sertifikası da almaya hak kazandıklarını belirtti.
58 projenin sergilendiği proje pazarında, 18 proje yarışmaya katılmış olup jüri, en iyi dört projeyi belirledi. Kazananlar başarı belgesi almalarının yanında, ileriki günlerde melek yatırımcılarla buluşma fırsatı elde ettiler.