Eskişehir Seyitgazi İlçesi Kırka Mahallesinde bulunan Kırka Atatürk İlkokulu 4. sınıf öğrencileri, Okul Müdürü Murat Tetik öncülüğünde Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü Kırka Bor İşletme Müdürlüğüne bir gezi gerçekleştirdiler.

Öğrencilerin sosyal etkinlik kapsamında götürüldüğü gezide Eti Maden Kırka Bor işletmesi Planlama biriminde görev yapan mühendisler Özlem Kaya ve Volkan Özgüden eşlik ettiler. Yetkililer, gezi boyunca minik öğrencilerin sorularını yanıtlayarak unutamayacakları bir gezi yaşattılar. Eti Maden Kırka Bor işletmesi Planlama biriminde görev yapan mühendis Kaya; ’’Güzel ve eğlenceli bir geziydi. Dünyanın en önemli bor kaynağına sahip Sarıkaya açık ocağı ve maden hazırlama ızgara üstünü öğrencilerimize tanıtma fırsatı bulduk’’ diye belirtti.

Kırka Atatürk İlkokulu Müdürü Murat Tetik de; ’’Öğrencilerimizin sosyal etkinlik kapsamında mahallemizde bulunan Kırka Bor İşletmesine getirdik. Güzel bir gezi oldu. Bir çok öğrencimizin babaları bu fabrikada çalışmaktadırlar. Bu fırsatla babalarının çalıştığı fabrikayı yakından görme fırsatı buldular. Bu fırsatı bize sağlayan Eti Maden İşletmesi yönetimine teşekkür ediyoruz’’ diye belirtti.