Eskişehir Ticaret Odası (ETO) Başkanı Metin Güler, TÜİK tarafından açıklanan İl Bazında Gayri Safi Yurtiçi Hasıla verilerini, Bu rakamlar gösteriyor ki tüccar ve sanayicilerimiz ülkemizin hedefleri için emin adımlarla ilerlemeye devam edecekler, kimsenin endişesi olmasın sözleriyle değerlendirdi.
TÜİK İl Bazında Kişi Başına Gayri Safi Yurtiçi Hasıla rakamlarını yayınladı. Buna göre kişi başına GSYİH’de Türkiye ortalaması 26 bin 489 TL olarak hesaplanırken, Eskişehir’de kişi başına GSYİH 28 bin 824 TL olarak belirlendi. Bu sonuçlara göre Eskişehir kişi başına düşen GSYİH bakımından Türkiye’de 81 il içinde 10. sırada yer aldı. Yine TÜİK verilerine göre, toplam GSYİH’den alınan payda ise Eskişehir, 23.3 Milyar TL ile ülkemizde oluşturulan toplam GSYİH’den yüzde 1.2 oranında pay almış oldu. Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede, Eskişehir’in kişi başına GSYİH rakamları verilerine göre Türkiye ortalaması üzerinde bulunduğunu, bu durumun Eskişehirli tüccar ve sanayiciler için olumlu olduğunu belirtti.
2017 yılından daha umutluyuz
Mevcut verilerin neticesinde Eskişehir’in bir çok şehre göre iyi durumda olduğunu belirten ETO Başkanı Metin Güler, “Eskişehir bu geçiş dönemini atlatmak için yeterli güce sahiptir. Tüccar ve sanayicilerimiz başta olmak üzere Eskişehirliler endişe etmesinler, geçmişte olduğu gibi gelecekte de hedeflerimize yürümeye devam edeceğiz” diye konuştu.
Özellikle 2017’nin büyüme ve dış satımda gözde bir yıl olmasını umduklarını aktaran Güler, hükümetin aldığı Ekonomik Koordinasyon Kurulu kararlarıyla bir çok makro ekonomik değişkende (yatırım, tüketim, ihracat vs.) olumlu gelişmeler beklediklerini de ifade etti.