Eskişehir Toplum ve Sanat Derneği (ETOS) Cumhuriyet Bayramı nedeniyle dernek üyelerinin ve sanatseverlerin katıldığı geniş bir kahvaltı etkinliği gerçekleştirdi.
Yüzügüllü Cafe’de yapılan ve yaklaşık 100 kişinin katıldığı kahvaltıda, dernek yöneticileri katılımcılara birer tane Türk Bayrağı armağan etti. Köy Enstitülü öğretmenler ve dernek yöneticilerinin de davetli olarak katıldığı kahvaltıda konuşan ETOS Başkanı Nihal Bağcı, “Böylesine önemli bir günde yeniden bir araya gelmekten büyük mutluluk yaşıyoruz. Hem büyük bayramımızı kutluyoruz hem de bir kez daha derneğimiz çalışmaları ve yapacağımız projeleri bir kez daha aktarma olanağı bulduk. 20 ilde aynı anda yapılacak olan Sürdürülebilir Film Festivali’ni derneğimiz aracılığıyla birlikte yapacağız. Tüm üyelerimizin bu festivale katılmasını ve destek vermesini istiyorum” dedi.
Kahvaltıda, Kurtuluş Savaşı ve Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili bir gösterim ile Atatürk’ün sevdiği şarkılar sunuldu. Ayrıca dernek üyesi sanatçılar da müzik dinletisini gerçekleştirdiler. Üyelerin yaptığı ‘vals’ büyük ilgiyle karşılandı.