Eskişehir Tepebaşı Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından atıkların azaltılması amacıyla ‘Bilinçli tüketim alışkanlıkları kazandırmaya’ yönelik çalışmalar devam ediyor.
Tepebaşı Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri, geri dönüşüm çalışmalarında toplama faaliyetine ilişkin sürecin eksiksiz ve sorunsuz olarak devamlılığını sağlamak, ilerleme kaydetmek, varsa hataların sebeplerini belirleyip çözüm yöntemleri araştırmak amacıyla teknik elemanlar sahada izleme çalışmaları yürütüyor. Yeni başlayan çalışmayla, ambalaj atıklarını düzenli toplayan konutlara teşekkür amaçlı ‘Geri Dönüşüme Sağladığınız Katkı İçin Teşekkür Ederiz’ ve düzenli toplamayan veya atıkları çöple karışık halde çıkaran apartmanlara ise uyarı amaçlı ‘Lütfen Ambalaj Atıklarını Ayrı Toplayın, Çevrenin Korunmasına ve Ekonomiye Katkı Sağlayın’ yazısı asılıyor.
Yetkililer, böylelikle yürütülen çalışmayla vatandaşlarda atıkların kaynağında ayrı toplanması ve geri dönüşümlerin sisteme dahil edilmesi konusunda farkındalık oluşturulmasının hedeflendiğini kaydetti.