Tepebaşı Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ile Gıda Güvenliği Derneği’nin işbirliğinde 2010 yılında başlatılan Gıda Dedektifleri Eğitimi bu yıl 23 Nisan Çocuk Sanat ve Kültür Merkezi’ndeki kursiyer öğrencilere verildi. Eğitime 27 öğrenci katıldı. Bugüne kadar yapılan eğitimlere 225 öğrencinin katıldığı bildirildi.
“Gıda Dedektifi Eğitimi” sonrasında sertifikalarını alan öğrenciler, birer dedektif olarak Carrefour Alışveriş Merkezi’nde uygulamalı denetim gerçekleştirdiler ve gıda güvenliği açısından doğruları - yanlışları yerinde gördüler. Gıda Dedektifi eğitimi ile; öğrencilerde gıda güvenliği bilinci yaratmak ve onların alışveriş, yemek yeme, gıda güvenliğini ilgilendiren her aşamada bir dedektif gibi görev almalarını sağlamak, küçük yaşlarda farkındalık oluşturmak ve çevresini de gıda konusunda bilinçli bireyler olarak bilgilendirmeleri sağlamak hedefleniyor.
Gıda Dedektifleri, her sene; kantin, restoran, market ve pazaryeri denetimleri yaparak, gıda güvenliği açısından yanlış uygulamaları tespit etmekte ve bu denetimlerin sonuçları Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın “Alo Gıda 174” talep-şikâyet hattına bildirilerek değerlendirilmekte.