Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü ve meclis üyeleri Tepebaşı Belediyesi’ni ziyaret etti.
Tepebaşı Belediyesi Başkan Vekili İbrahim Kökdere ile Başkan yardımcıları M. Melih Savaş ve Bülent Rıfkı Ustaoğlu, başkanlık makamında konukları kabul ettiler. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan vekili Kökdere “Tepebaşı Belediyesi Türkiye’nin önde gelen belediyelerden bir tanesi. Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç ve ekibi çok ciddi projelere imza atmaktadır. Genç nüfusumuzla birlikte sosyal faaliyetleri olan bir belediyeyiz. Eskişehirli vatandaşlarımız belediyenin çalışmalarından son derece memnunlar Tepebaşı Belediyesi sosyal bir belediyecilik anlayışı ile hizmet vermektedir” dedi.
Eskişehir’de olmaktan mutlu olduğunu ifade eden Girne Belediye Başkanı Güngördü ise “80 Bin civarında bir nüfusumuz var. Girne’de merkezi bir yapı var yapılaşma ile bir takım sıkıntılar yaşamaktayız. Denizi olan renkli bir şehir, bizim en büyük sıkıntılarımızdan biri trafik sıkıntısıdır. Girne gerçekten güvenli bir kenttir. Türkiye’den gelen suyun özelleştirilmek istenilmesi bizim açımızdan çok sıkıntılı. Belediye meclisimizle çok uyumlu çalışıyoruz. Kıbrıs’ta önemli bir konuda park konusu, bizde 30 dönüm bir park alanı bulsak Allaha şükredeceğiz. Bizde arazi sorunu var. Eskişehir’de model alınacak işler yapıyorsunuz. Güzel projelerinizi de bizlerde Girne’de hayata geçirmek istiyoruz” dedi.
Başkan yardımcısı Melih Savaş ise Tepebaşı Belediyesi’nin hayata geçirdiği ve Türkiye’ye örnek olan projelerle ilgili kısa bilgiler verdi.