Eskişehir’in de yer aldığı bölge genelinin hafta sonuna kadar sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde olacağı, Çarşamba günü ise sağanak yağış beklendiği belirtildi.
Hava tahminlerine ilişkin açıklamalarda bulunan Eskişehir Meteoroloji Bölge Müdürlüğü’nde görevli Meteoroloji Uzmanı Belgin Tarınç, Tarınç, sıcaklıkların mevsim normallerinin 3-5 derece üzerinde seyredeceğini söyledi. Tarınç, “Eskişehir’de sıcaklıklar yer yer 37-38 derece olacak. Özellikle Sarıcakaya ilçesi çevresinde yüksek sıcaklıklar bekleniyor. Bu hafta içerisinde bölge genelinde sadece Çarşamba günü sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak şeklinde yağış beklentimiz var. Geçtiğimiz Cuma günü kısa sürede yerel kuvvetli yağışlar konusunda uyarılarımızı yapmıştık. Zarar gören vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz” dedi.
ZORUNLU OLMADIKÇA DIŞARI ÇIKMAMAKTA FAYDA VAR
Sıcaklıklardan dolayı meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı vatandaşlara uyarılarda bulunan Tarınç, “Bu hafta boyunca yüksek sıcaklıklar nedeniyle özellikle sağlık problemi olanlar, yaşlılar, çocuklar ve risk grubunda olanların güneş çarpması ve sıcak hava dalgasının neden olacağı olumsuzluklara karşı vatandaşlarımız dikkatli ve tedbirli olmasında fayda var” ifadelerini kullandı.
ORMAN YANGINLARI MEYDANA GELEBİLİR
Eskişehir Meteoroloji Bölge Müdürlüğü’nde görevli Meteoroloji Uzmanı Belgin Tarınç, orman yangınları hadiselerinin de yaşanabileceğine dikkat çekerek şöyle konuştu:
“Bölgemiz genelinde hava sıcaklıkları 35 derece ve üzerinde seyredeceğinden ve nem değerleri ile rüzgar verileri, orman yangınları bakımından risk oluşturacağı için özellikle önümüzdeki günlerde orman yangını konusunda dikkat diyoruz.”