Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi son sınıf öğrencilerinin yaptığı “Bu Kulağa Ses Ver” sloganıyla harekete geçirilen proje ile İşitme Engelli Çocuklar Eğitim ve Araştırma Merkezi (İÇEM) Vakfı’nın kurumsal iletişiminin güçlendirilmesi hedefleniyor.
1979 yılında Eskişehir’de faaliyet göstermeye başlayan İÇEM, işitme engelli çocuklara verdiği işitsel-sözel eğitim modeli ile ön plana çıkıyor ve bu anlamda Türkiye’de örnek teşkil ediyor. Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen öncülüğünde Prof. Dr. Tuğrul Tüfekçioğlu, Prof. Dr. Şan Özalp, Firuz Kanatlı, Ahmet Fethi Ekmekçioğlu, Ahmet Suat Boydaş, Süleyman Yılmaz Gümüşlügil, Necdet Alpata ve Namık Ceylanoğlu’ndan oluşan “Kurucular Kurulu” tarafından Anadolu Üniversitesi bünyesinde hayata geçirilen ve merkezle birlikte çalışan İÇEM Vakfı ise o dönemlerde merkeze destek vermek için kuruldu. Tanınırlığını işitme engelli çocukların aileleri, eğitim kurumları ve tıbbi-cerrahi katkılarından dolayı KBB uzmanları ile sürdüren vakıf, internet erişiminin günümüzde ulaştığı etkin yaygınlık ortamı dikkate alınarak toplumsal iletişimini bu alanda da güçlendirmek için farklı çalışmalar sürdürmekte.
İLETİŞİM TASARIMI VE YÖNETİMİ ÖĞRENCİLERİNDEN İÇEM VAKFI’NA DESTEK: “BU KULAĞA SES VER”
Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi İletişim Tasarımı ve Yönetimi Bölümü son sınıf öğrencilerinden Ömer Faruk Erikçioğlu, Saliha Bengi Düzdağ, Yusuf Oğurer ve Ziya Kuyucu’dan oluşan bir ekip bitirme dersi kapsamında bölümün akademisyenlerinden Prof. Dr. Sezen Ünlü danışmanlığında çalışmalarına başladı. “Bu Kulağa Ses Ver” sloganıyla hazırlanan proje, İÇEM Vakfı’nın yenilenen yüzünün tanınırlığını artırmak için vakıfla birlikte koordineli olarak yürütülüyor. Bu proje ile ekip, web sitesi dizaynı ve içerik üretiminin yanı sıra, vakfın sosyal medya hesaplarında kurumsal bir iletişim tasarımını sürdürülebilir hale getirmek için çalışmalara başladı.
Vakfın inovasyon faaliyetleri kapsamında tanıtım ekibinin alt grubu olarak çalışan öğrenciler, süreç boyunca kendilerini vakfın birer parçası olarak gördüklerini, proje fikirlerinin vakfın çalışmalarına entegre edilmesinden dolayı mutluluk duyduklarını ve kendilerine bu değere dokunma fırsatı verdikleri için İÇEM Vakfı Yönetim Kurulu’na teşekkürlerini dile getirdi.