ESKİŞEHİR (İHA) – Eskişehir’de üniversitesi öğrencisi iki arkadaş, Kilis’teki bombalı saldırılara dikkat çekmek için dövizlerle sokak sokak dolaştı.
Osmangazi Üniversitesi Zihinsel Engelliler Öğretmenliği 4’üncü sınıf öğrencisi iki arkadaş, Kilis’te meydana gelen bombalı saldırıları protesto etti. Gençler, hazırladıkları ‘Kilis bombalanıyor’, ‘Kilis’e ses ver’ şeklinde yazılı dövizlerle vatandaşların yoğun olarak kullandığı cadde ve sokaklarını dolaştı.
Osmangazi Üniversitesi Zihinsel Engelliler Öğretmenliği Bölümü 4’üncü sınıf öğrencisi Harun Bilgili, “Kilis bombalanıyor. Bunun için bir şey yapmamız gerekliydi. Herhangi bir grupla, partiyle ya da bir toplulukla birilerine mal etmektense bunu, bireysel olarak dövizimizi, pankartımızı hazırladık. 12.00’dan beri Eskişehir’de, Üniversite Caddesi, Adalar, Bursa Çarşısı, Valilik Meydanı, belediye önü gibi birçok yeri gezdik. Amacımız, Kilis’te insanlar ölüyor, insanlar bunu görüyor, biliyor ama herhangi bir tepki yok bunu kimden bekliyorlar, hükümetten mi? birilerinden mi? böyle değil bir şekilde bir şeylerin yapılması gerek. Bizim yaptığımız belki küçük bir şey ama elimizden bu geliyor” ifadelerini kullandı.
Yapılan açıklamanın ardından iki arkadaş, ellerinde bulunan dövizlerle beklemeye devam etti.