İstihdama önemli katkılarda bulunan kurum ve kuruluşlarla her üç ayda bir yapılması gereken İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 2016 Yılı 3. Olağan Toplantısı, Eskişehir Ticaret Odası Toplantı Salonu’nda yapıldı.
Vali Azmi Çelik’in başkanlık ettiği toplantıya, Vali Yardımcısı Ali Çetin, Çalışma ve İş Kur İl Müdürü Hasan Yoldaş, İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen, ESO Başkanı Savaş Özaydemir, ETO Başkanı Metin Güler, Eskişehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ekrem Birsen ile ilgili kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı.
İstihdamın artırılmasına, teşvik ve hizmetlerinden daha fazla yararlanmasına yönelik pratik çalışmaların önem arz ettiğini dile getiren Vali Çelik, toplantının amacını şu sözlerle açıkladı:
“Amacımız iş gücü piyasasında insanlara nitelik ve vasıf kazandırmaktır. Çeşitli yol ve yöntemler geliştirerek, Eskişehir sanayisini daha çok ileriye götürecek projeler üretmeliyiz. İstihdama önemli katkılarda bulunacak olan bu toplantılara büyük önem veriyoruz. Bu bakımdan mesleki okullarda okuyan öğrencilerimizin iş deneyimi kazanmasında, ilgili kurumların yürüttüğü projeler bizim için önemlidir.”
Vali Çelik’in konuşmasının ardından gündem maddeleri hakkında Çalışma ve İş Kur İl Müdürü Hasan Yoldaş, kurul üyelerine bilgi verdi.