Eskişehir’in İnönü ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) açılışının 96. yıldönümü dolayısıyla etkinlikler düzenlendi.
İlçede 23 Nisan kutlamaları; Şehit Ali İhsan Aydın İlkokulu 1-C sınıfı öğrencisi Taha İmri’nin Belediye Başkanlığı koltuğunu Başkan Kadir Bozkurt’tan, ilçe anaokulu öğrencilerinden Enes Turan’ın ise Kaymakamlık Koltuğunu Enver Özderin’den teslim almasıyla başladı. İlçe yönetimi hakkında görüşen iki temsili minik yöneticinin spor ve doğa sevgisi üzerine konuşmalarıyla renkli görüntüler ortaya çıktı.
Cumhuriyet Meydanı’nda devam eden program da, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü çelenginin konulmasıyla başladı. Çelenk töreninin ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşını müteakip Milli Eğitim Müdürü Muhammet Büyük, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yaptı. Okulların hazırlamış olduğu folklör gösterilerinin yanı sıra; orotoryo ve şiirlerin okunmasının ardından İlçe Halk Eğitim Müdürlüğünce eğitim verilen minik tekvando grubu gösteri yaptı. İlçe Entegre Sağlık Merkezi Müdürlüğünce çocuklara bisiklet armağan edilmesiyle Cumhuriyet meydanındaki program son buldu.
Oklubalı Mahallesi Sabri Kahvecioğlu İlkokulu’nda düzenlenen ayrı bir programda ise; saygı duruşu ve İstiklal Marşı’na müteakip öğrenciler tarafından folklör gösterileri yapıldı. Şiirlerin ve çeşitli spor müsabakalarında mücadele veren minikler, izleyicileri kendilerine hayran bıraktı. Müsabakalarda dereceye giren öğrencilere; İlçe Kaymakamı Enver Özderin, Belediye Başkanı Kadir Bozkurt, İlçe Jandarma Komutanı Kıdemli Başçavuş Caner Aldıkaçtı ve Milli Eğitim Müdürü Muhammet Büyük hediyelerini takdim etti. Misafirlere ikram edilen yöresel lezzetler ile etkinlik son buldu.