İnönü’de yapılan "3. geleneksel halı saha turnuvası" tamamlandı.
İnönü Belediyesi’nin sosyalleşmeyi ve sportif faaliyetleri artırma amacıyla gerçekleştirdiği ve gelenekselleşen yaz turnuvasının futbol ayağı tamamlandı. Gelişen İnönü ve Kayıboyu Spor arasında yapılan maçta turnuvanın son düdüğü çaldı. Geçen yıl 16 takımın katıldığı turnuvaya bu yıl talep de bir hayli fazlaydı. 22 gün boyunca dört ayrı gruptan çıkma mücadelesi veren 18 takımın maçları için; Türkiye Futbol Federasyonu’na (TFF) bağlı profesyonel hakem, sağlık görevlisi ve emniyet mensupları görevlendirildi. 32 grup maçı ve final karşılaşmalarıyla toplam 39 maçta 291 gol kayıtlara geçerken, 3 oyuncu kırmızı kart görerek takımını sahada yalnız bıraktı.
Gol kralının ismi yine değişmedi
İnönü’nün yetiştirdiği yeteneklerden olan ’gol makinesi’ lakaplı Erdi Gündüz, bu yıl da gol kralı tacını kimseye kaptırmadı. Geçen yıl 17 golle ödülü alan Erdi, bu yıl sayıyı ikiye katlayarak 33 golle başarısını taçlandırdı. Maç sonrası açıklamada bulunan İnönüspor’un lisanslı futbolcusu, bu sezon ligde de başarılarına devam edeceğini söyledi.
"Voleybol turnuvası en kısa zamanda başlıyor"
İlçe halkının ve sporseverlerin heyecanla izlediği final maçında ilk yarıyı 1-0 önde kapatan Gelişen İnönü olmasına rağmen, sahada eşit mücadele vardı. İkinci yarının daha ilk dakikalarında atılan 2. gol ve rakibin 5 kişi kalmasını fırsat bilen şampiyon, futbolunu adeta resitale dönüştürüp kupayı kaptı.
Ödül törenine geçilmeden konuşma yapan İnönü Belediye Başkanı Kadir Bozkurt, başta komite üyeleri İnönüspor yönetimine, emeği geçen herkese teşekkür etti. Dostluğa ve sosyalliğe ön ayak olan bu turnuvaların devam edeceğini belirten Başkan Bozkurt, voleybol turnuvasının da en kısa zamanda başlatılacağı müjdesini verdi.
Ödüller verildi
Turnuva boyunca örnek davranışları ile en centilmen takım ödülünü alma hakkı kazanan Kümbet Akpınar’ın ödülü, mahalle muhtarı ve aynı zamanda takım sorumlusu Aziz Mazlum’a verildi. Finale kalan takımlar ve gol kralı da ödüllerini İlçe Kaymakamı Enver Özderin, Jandarma Kıdemli Başçavuş Caner Aldıkaçtı ve İnönü Belediye Başkanı Kadir Bozkurt’tan alırken, hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmediler.