Eskişehir’de, Ertuğrul Gazi Kültür ve Sosyal Dayanışma Derneğinin, Türkmen misafirler için düzenlediği ‘Şehit Musa Özalkan Futbol Turnuvası’nın başlama vuruşunu Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç yaptı.

Esentepe’de gerçekleştirilen turnuvaya 12 takım katılacak ve 5 hafta sürecek. Lig usulü oynanacak olan müsabakalardan şampiyon olarak çıkacak takım ise kupa ve forma ödülünün sahibi olacak.

“Bana göre burada herkes şampiyon”

Etkinliğin ilk gün maçlarına katılan ve başlama vuruşunu yapan Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, “Çok güzel bir organizasyon. Bugün eğer komşularımız, Türkiye’de barınmak zorunda kalmışlarsa, onların burada Türkiye’deki yaşama uyarak mutlu olmaları çok önemli. Bir şehit adına düzenlenen bir turnuva. Çok memnun oldum. Burada komşularımız, dostlarımız ile güzel müsabakaların başlangıcını yapıyoruz. Bana göre burada herkes şampiyon” şeklinde konuştu.

“Türkmen kardeşlerimizin her zaman yanındayız”

Turnuvanın düzenlenmesinde önemli rol oynayan isimlerden Ertuğrul Gazi Kültür ve Sosyal Dayanışma Derneği Yöneticisi Hüseyin Şen de Başkan Ataç’ı aralarında görmekten dolayı çok mutlu olduklarını dile getirdi. Turnuvanın dostluk içinde sonuçlanmasını arzuladıklarını ifade eden Şen, şunları kaydetti:

“Bu kardeşlerimiz, 2014 yılında ülkemize sığınan Telafer Türkmenleri. Eskişehir’de, Türkmen dostlarımızla çok güzel bir birlikteliğimiz var. Hemen hemen hepsi de Türkçeye hakim vaziyetteler. Burayı evleri gibi görüyorlar. Bugün şehidimizin adına bir turnuva yapıyoruz. Türkmen kardeşlerimizi böylesine anlamlı bir turnuvada bir araya getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz.”

Maç öncesinde takım kaptanlarına, dostluk ve centilmenlik mesajları veren Başkan Ataç, başarılı penaltı atışları ile de hünerlerini sergiledi. İki ekibe başarılar dileyerek başlama vuruşunu yapan Başkan Ataç, turnuvanın ilk hafta müsabakalarını da başlatmış oldu.