İşitme Engelliler Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Başkanı İsmail Tek ve Yönetim Kurulu üyeleri, Vali Azmi Çelik’i makamında ziyarete ederek, yeni görevinin hayırlı olmasını diledi.
Nazik ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Çelik, dezavantajlı toplum kesimlerinin sıkıntılarına Valilik olarak çözüm bulunacağını söyledi. Devletimiz tarafından engelli vatandaşlarımıza yönelik birçok başarılı çalışmanın gerçekleştirildiğini hatırlatan Vali Çelik, “Devlet olarak bizde engelli vatandaşlarımızın yanındayız. Onların sıkıntılarıyla yakından ilgilenerek, onlar için bu hayatı daha yaşanılabilir hale getirmeye çalışıyoruz” dedi.
Türkiye’de 3 milyon, Eskişehir’de ise yaklaşık 2 bin işitme engelli vatandaşın olduğunu aktaran Başkan Tek ise, sosyal, kültürel, sportif faaliyetleri birlik ve beraberlik içerisinde yürüttüklerini söyledi. Derneğin çalışmaları hakkında bilgi veren Başkan Tek, derneğin yaklaşık 250 üyesi olduğunu bildirerek, 2017 yılında Samsun’da düzenlenecek olan Dünya İşitme Engelliler Olimpiyatlarına futbol ve hentbol branşlarında katılmak istediklerini aktardı.
Ziyareti kabulden dolayı teşekkür eden Başkan Tek, yönetim kurulu adına Vali Çelik’e çalışmalarında başarılar diledi.