Eskişehir Eğitim-Sen Kadın Meclisi, kadın eğitim emekçileri arasında kadın dayanışmasını büyütmek amacıyla Türkiye’de Kadın Olmak konulu bir öykü yarışması düzenledi. Dereceye girenler için Eğitim-Sen Eskişehir Şubesi sendika binasında bir tören düzenlendi.
Eğitim Sen Eskişehir Kadın Meclisi tarafından Mart ayı içinde açtığı öykü yarışmasında kadın eğitim emekçileri; “hüzünlerini, kederi, kadın olmaktan doğan dertlerini, kadınca hayalleri, umutlarını ve hayatı kadınlara dar edenlere karşı dirençleri”ni anlatan öyküleri ile katıldılar.
16 öykünün katıldığı yarışmada; şair ve yazar Gülsüm Cengiz, yazar Adnan Özyalçınar, öğretim görevlisi Doç. Dr. Zeynep Erk Emeksiz, yazar ve felsefe öğretmeni Sevtap Ayyıldız, yazar araştırma görevlisi Belkis Aydın, edebiyat öğretmeni Ümran Erdem Demir tarafından irdelendi.
“Dünyanın, emeğin ve aşkın yarısı kadınlardır” diyen kadın eğitim emekçilerinin öykü yarışmasında dereceye girenler şunlar:
“1. ‘Yazabilir miyim acaba?’ isimli öyküsüyle Güzin Kıral, 2. ‘Sandalye’ isimli öyküsüyle Canan Doğan ve 3. ‘Yağ Yağmur’ isimli öyküsüyle Dilek Şentürk.”
Dereceye girenlere ödüllerini Eğitim Sen Merkez Yürütme Kurulu Kadın Sekreteri Ebru Yiğit verdi. Ayrıca yarışmaya katılan kadın eğitim emekçilere teşekkür belgesi verildi. Ödül töreni sonrası konuklara müzik dinletisi gerçekleştirildi.