Rixos Thermal Eskişehir Oteli Şef Aşcısı Alper Takmak kurbanlık etlerinin sadece 3 dakikada hazırlanan terbiye yöntemi ile daha lezzetli olacağını söyledi.
Kurban Bayramı dolayısıyla kesilen kurbanlık etlerini lezzetli tüketmek isteyen vatandaşların sadece 3 dakikalarını ayırmaları yeterli. Genellikle her evde bulunan malzemelerle terbiye edilecek olan etler hem daha lezzetli olurken, sağlık açısında da önemli bir yere sahip oluyor. Özellikle ev hanımları kolayca uygulanan yöntemle daha kısa sürede etlerini pişirebilecek.
Yapılan terbiye yöntemi hakkında bilgi veren Rixos Thermal Eskişehir Mutfak Şefi Takmak, terbiyeye sarımsakları ezerek başladıklarını belirterek, “Bugün en basit terbiye yöntemini kullandık. Taze kekik, karabiber, sarımsak ve zeytin yağı kullandık. Önce sarımsakları ezerek etin üstüne koyduk. Ardından karabiberi serptik. Daha sonra taze kekiği koyduktan sonra zeytin yağını etlerimizin üstünde gezdirdik. Zaman alıcı terbiye yöntemi değildir. Normalde 2-3 dakika içerisinde hazırladık. Etlerimizi terbiye ederken, 1 saat önceden marina etmemiz gerekiyor. O zaman etlerimiz daha lezzetli ve yumuşak olur. Hanımlar çok basit yöntemle etleri marina edebilir” dedi.