Odunpazarı Belediyesi tarafından 2’ncisi düzenlenen “Diriliş-Direniş-Kurtuluş” halk yürüyüşü Metristepe tırmanışı ile sona erdi.
Metristepe’deki etkinlikler, gerçekleştirilen Metristepe-Duatepe-Kocatepe ziyaretleri ile başladı. Sivil toplum örgütleri temsilcileri, profesyonel yürüyüş ekipleri ve vatandaşların katıldığı Metristepe-Duatepe-Kocatepe ziyaretleri için Odunpazarı Belediyesi tarafından ücretsiz ulaşım imkanı sağlandı.
Gece ise Metristepe’de kamp yapıldı. Kamp programı kapsamında panel, şiir dinletileri ve drama gösterileri gerçekleştirildi. Prof. Dr. Mesut Erşan, Yrd. Doç. Dr. Cezmi Karasu, tarihçi Bilgen Ertekin, araştırmacı yazar Ahmet Taşçıoğlu’nun konuşmacı olarak katıldığı panelde, Kurtuluş Savaşı’nda İnönü ve Eskişehir’de Halk Direnişi konuşuldu. Diriliş - Direniş - Kurtuluş etkinlikleri gerçekleştirilen panelin ardından kuvayi milliye şiirlerinden oluşan drama gösterileri ile devam etti.
“Direniş-Diriliş-Kurtuluş Metristepe’den Kocatepe’ye Halk Yürüyüşü Metristepe tırmanışı sona erdi. Bozüyük/Nanedere mevkiinden başlayan Metristepe tırmanışı, 8 kilometre sürdü. Yürüyüş sonunda program, Metristepe Anıtı önünde saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile devam etti. Ayrıca katılımcılara üzüm hoşafı ve tayın ikramı yapıldı.
“Direniş-Diriliş-Kurtuluş Metristepe’den Kocatepe’ye Halk Yürüyüşü Metristepe tırmanışına
katılan herkese katılım belgesi ve andaç verildi.