Mihalıççıklılar Derneği (MİYAD) Başkanı Nurettin Kaba ve yönetim kurulu üyeleri, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan’ı makamında ziyaret etti.
MİYAD Başkanı Nurettin Kaba’ya yönetim kurulu üyelerinden Vedat Ulubağ, Hüsnü Kaptan, Cemalettin Ürgüp, Ertuğrul Sakallı, Hasan Eroğlu ve gazeteci-yazar Salih Güven de eşlik etti. Başkan Kaba, derneklerinin kuruluş amacını ve yaptıkları çalışmalar hakkında Rektör Prof. Dr. Naci Gündoğan’a bilgi vererek; sivil toplum kuruluşları ile ortak hareket etme bilincinin oluşması, değişik konularda üniversite ile iş birliği yapmayı hedeflediklerini söyledi.
"RAYLI SİSTEMLER TEST MERKEZİ PROJESİNİN İHALESİ TAMAMLANDI"
Rektör Gündoğan ise, dernek üyelerinin kendisini ziyaret etmesinden dolayı memnuniyet duyduğunu belirterek, üniversite olarak yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Türkiye’ye çok büyük bir getiri kazandıracak olan ve Eskişehir sanayisinin gelişmesini sağlayacak ve Alpu’da yapılmaya başlanan Raylı Sistemler Test Merkezi Projesi’nin ihale aşamasının tamamlandığını belirten Rektör Gündoğan, çalışmaların büyük bir hızla devam ettiğini açıkladı. Çalışmaların tamamlanması ile beraber Eskişehir’e ve Türkiye’ye büyük getirilerinin sağlayacağını ifade eden Rektör Gündoğan, Eskişehir ilçelerinde bulunan değerlerin turizme kazandırılması, günübirlik gelen turistlerin bir kaç gün Eskişehir’de konaklamalarının sağlanması için çalışmalar yapılmasını gerekliliğine dikkat çekti. Derneklerin çalışmalara öncülük yapması gerektiğini aktaran Prof. Dr. Naci Gündoğan, üniversite olarak yapılacak olan projelerde işbirliğine hazır olduklarını söyledi.
Açıklamaların ardından MİYAD Başkanı Nurettin Kaba, Yunus Emre’nin resminin bulunduğu bir plaketi Rektör Prof. Dr. Naci Gündoğan’a takdim etti.