Eskişehir Ticaret Odası (ETO) meclis üyelerinin sorunlarını ve taleplerini dinleyen Odunpazarı Belediye Başkanı Kurt, ilçedeki projeler ve yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi.
Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, ETO meclis toplantısına konuk oldu. ETO Başkanı Metin Güler ve meclis üyelerinin talep ve beklentilerini dinleyen Kurt, belediyenin yürütmekte olduğu ve planladığı projeler hakkında da bilgi verdi. ETO meclis üyelerinin Sanayi Çarşısı’nın taşınması hakkındaki sorularını yanıtlayan Kurt, sanayi çarşısı projesinin 20 yıldır gündemde olduğunu, bölgedeki bin 600’den fazla mülk sahibi ile anlaşacaklarını, hak sahipleri ile uzlaşmadan Sanayi Çarşısı projesini hayata geçirmeyeceklerini söyledi. Sanayi Çarşısı’nın taşınması sonrasında firmaların mağdur olmayacağını ifade eden Kurt, sanayi sitelerinde bin 600’e yakın boş dükkan olduğunu ve bu dükkanların kullanılabileceğini kaydetti.
“HAMAMYOLU’NUN TURİZMDEN DAHA ÇOK PAY ALMASINI İSTİYORUZ”
ETO meclis üyelerinin OSB’ye giden yollarda yaşanan trafik sıkışıklığı ve yeni yolların açılması talebini de değerlendiren Kurt, bölgede yeni yol çalışmasının yapılacağını ve belediyenin bu konuda üzerine düşen görevi yerine getireceğini aktardı. Hamamyolu bölgesindeki Yandaş ve Taşbaşı Sokak’ın üstünün kapatılması ve çevre düzenlemesi hakkındaki soruları da yanıtlayan Kurt, projenin onaylandığını, bölgedeki esnafların karar vermesi halinde projenin hayata geçeceğini kaydetti. Projeyi slayt eşliğinde de anlatan Kurt, Hamamyolu’nun turizmden yeterli payı alabilmesi ve bölgedeki ticari hayatın canlanabilmesi için caddenin Porsuktan başlayan ve Odunpazarı’na kadar devam eden bir bütünlüğe kavuşturulmasını planladıklarını söyledi. ETO meclis üyelerinin dile getirdiği bölgede yaşanan otopark sıkıntısı ve araç trafiğine kapatılması sorununa da değinen Kurt, otopark sorunu ile bazı sokak ve caddelerin trafiğe açılmasına yönelik çalışma yapacaklarını söyledi.