Odunpazarı Belediyesi, işitme engelli vatandaşları daha iyi anlamak ve onlarla daha iyi iletişim kurmak için kreşte eğitim gören 6 yaşındaki çocuklara işaret dili kursu veriyor.
Gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında Odunpazarı Belediyesi bünyesinde işaret dili kursları devam ediyor. OMEK, Gençlik Merkezleri, Halk Merkezleri ve Odunpazarı Belediyesi çalışanlarına yönelik gerçekleştirilen kursların ardından son olarak Ihlamurkent Oyunpazarı Gündüz Bakımevi ve Kreşi öğrencileri için işaret dili kursu veriliyor. Yetkililer yaptıkları açıklamada Odunpazarı’nda eğitim gören 6 yaşındaki çocuklara işaret dili eğitimi verdiklerini dile getirdi. Yetkililer, verilen İşaret Dili Kursları sayesinde çocukların, yakın çevresinde işitme engellilerle daha kolay iletişim kurmasının ve onların sorunlarına çözüm üretmek konusunda bilinçlendiklerini ifade etti.
Yetkililer ayrıca, İşaret Dili Kursu’nda, çocuklara, duygular, zamanlar, isimler ve günlük hayatta kullanılan kelimeler öğrettiklerini, çocukların bu eğitimler sayesinde görsel hafızalarının da geliştiğini belirtti.