Eskişehir Odunpazarı Halk Eğitim Merkezi tarafından Hasan Polatkan Kültür Merkezinde düzenlenen ’’Sezon Sonu ve 42’nci yıl Sanat Gecesi-2’’ Türk Halk Müziği Konser programı yoğun ilgi gördü.
Odunpazarı Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü bünyesinde yer alan ve bu yıl 42’nci sanat yılını kutlayan Türk Halk Müziği Korosunun, Hasan Polatkan Kültür Merkezinde, Şef Ahmet Kızılok yönetiminde Kültür Bakanlığı Ses Sanatçısı Canan Başkaya’nın katılımı ile verdiği sezon sonu konseri, davetliler tarafından beğeni topladı. Nilüfer Öztürk’ün sunduğu programa, çok sayıda sanatsever katıldı. Türk Halk Müziği Korosu Şefi Ahmet Kızılok gece de yaptığı konuşmada, “Eskişehir toplumu müziği çok seviyor, müziğe önem veriyor. Bizleri konser programında yalnız bırakmıyorsunuz. Türkülerimiz sanatsaldır, hepinize çok teşekkür ederim” dedi. Türk Halk Halk Müziği Korosu’nu programlı, verimli, düzenli bir şekilde yürüten Koro Şefi Ahmet Kızılok’u, sanatseverler alkış ve sevgi gösterisi sundular. TRT Ankara Radyosu konuk ses sanatçısı Altan Güvenç, sazı ile Emirdağ Türkülerini seslendirdi. Kültür Bakanlığı konuk ses sanatçısı Canan Başkaya, Eskişehir türkülerini seslendirdi ve Eskişehir halkına beraberlik mesajı verdi.
Konser programı iki bölümde gerçekleştirildi ve çeşitli yörelerden sanatçılar koro eşliğinde türküler söylediler. Program sonunda, Canan Başkaya’ya plaket takdim edildi.