Odunpazarı Kent Konseyi Genel Sekreteri İsmail Kumru, başkanlığa adaylığını açıklayarak, "Başkan değil kolaylaştırıcı olacağım" dedi.
Odunpazarı Kent Konseyi’nin, 2014 yılında Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt tarafından kurulduğunu hatırlatan İsmail Kumru, çalıştığı görevlerde kolaylaştırıcı rol üstlendiğini ifade etti. Kumru, "Odunpazarı Kent Konseyinde Genel Sekreter olarak bulunduğum bu görev süresi içerisinde halen görevde bulunan Hasan Atak ve yürütme kurulu arkadaşlarımız ile birlikte Odunpazarı ve Eskişehir halkının beklentileri ve talepleri doğrultusunda 11 çalışma grubu, 4 meclis kurduk. Önceki görev yaptığım Büyükşehir Kent Konseyi ve birçok sivil toplum kuruluşlarında olduğu gibi Odunpazarı Kent Konseyi kuruluşu sonrasında da binlerce gönüllüye köprü rolü oynayarak, Kent Konseyi hareketi içerisinde kolaylaştırıcı oldum. Eskişehir’de birçok alanda yaptığımız çalışmaların tecrübesini kurucusu olduğum ve aynı zamanda genel sekreterliğini üstlendiğim Türkiye Kent Konseyleri Platformu’na da taşıdım" dedi.
"Bir ekip olarak adayız"
Kumru, 28 Ekim’de gerçekleşecek genel kurulda aday olduğunu ise, şu sözlerle açıkladı:
“Deneyimlerim doğrultusunda doğduğum ve büyüdüğüm Eskişehir Odunpazarı’nda sivil, demokratik ve katılımcı yönü ile insanları ortak akıl sürecine en doğru bir şekilde yönlendirme misyonunu üstlenen Odunpazarı Kent Konseyi Başkanlığı’na adaylığımı açıklıyorum. Geçmişte Kent Konseylerinde yerelde ve ulusalda bu yapının büyümesi için her türlü fedakarlığı gösterdim ve özveri ile çalıştım. Bu yapıya sadece ben aday değilim. Yerel düzeyde temsil ettikleri kuruluşların birikimini, kişisel tecrübelerini ve enerjilerini en üst düzeyde katmaya hazır olan ciddi bir ekiple adayız. Yürütme Kuruluna seçilecek arkadaşlarımız ile birlikte Kent Konseyinin ruhu ve felsefesi olan ortak akıl süreci kolaylaştırıcıları olarak görev yapmayı hedefliyoruz."
Öte yandan, Odunpazarı Kent Konseyi’nin 5. Genel Kurulu 28 Ekim Cuma günü saat 15:00’de Yunus Emre Kültür Merkezinde gerçekleşecek.