Odunpazarı Sosyal Kültür ve Gelişim Derneği tarafından ve Kültür ve Turizm Bakanlığının katkılarıyla düzenlenen "Sultanönü Sancağında Mehteran Sesi" programı Porsuk Spor Salonu’nda gerçekleşti.
Programa Eskişehir Valisi Azmi Çelik, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, Ak Parti Eskişehir Milletvekili Emine Nur Günay, Ak Parti İl Başkanı M. Dündar Ünlü, Odunpazarı Dernekler Platformu Onursal Başkanı Volkan Doğan ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Odunpazarı Dernekler Platformu Onursal Başkanı Volkan Doğan, Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı’ya desteğinden dolayı teşekkür ederek, Odunpazarı ilçesinin köklerine ve değerlerine sahip çıktığını söyledi. Doğan, "Bazıları mehterandan rahatsız oldular. Bu topraklarda mehteranı kaldırdılar. Bize 80-90 yıl boyunca Mozart’ı, Beethoven’i dinletmek için dayatma yaptılar. Bizi kendi öz kültürümüzden uzaklaştırmanın yollarını aradılar. Bugün gelinen noktada yeniden örflerimize, köklerimize bağlı bir neslin yetişmesi adına hep birlikte çalışıyoruz" dedi.
Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, Türkiye’nin topyekün postmodern bir haçlı saldırısı ile karşı karşıya olduğunu söyleyerek, saldırılara karşı beraber olmamız ve kaderdaşlığın muhafaza edilmesi gerektiğini vurguladı.
Eskişehir Valisi Azmi Çelik ise, “Anadolu’ya gelen ilk Türkler bugünkü Odunpazarı bölgesine yerleşmişlerdir. Daha sonra Eskişehir toprakları Konya’daki Selçuklu Devleti’nin bir ön sahası haline gelmiştir. Bu yüzden bölgenin adı Sultanönü olarak anılmaya başlandı. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrıda bulunduğu milli seferberlik konusu tam da bugünkü organizasyon gibi kültürel değerlere sahip çıkmaktır" ifadelerini kullandı.
Milletvekili Prof. Dr. Emine Nur Günay da, gelecek nesillere şanlı Türk mirasını bırakmanın önemine değinerek, Türk milletinin vatanı ve bayrağı söz konusu olduğunda önünde hiç bir şeyin duramayacağını vurguladı.
Program Mehteran’ın yemin töreni ve seslendirdiği eserlerle devam etti. Ayrıca Odunpazarı Dernekler Platformu Kılıç ekibinin gösterisi izleyiciler tarafından büyük bir ilgiyle izlendi.