Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi öğrencileri tarafından düzenlenen ‘Dijital İllüstrasyon’ sergisi açıldı.
İletişim Bilimleri Fakültesi Uygulama Bloğu’nda gösterime sunulan sergi açılışına, İletişim Bilimleri Fakültesi Dekanı Halil İbrahim Gürcan, dersin danışmanı Suzan Duygu Bedir Erişti, ders öğrencileri, Eskişehir Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) öğrencileri ve öğretmenleri katıldı. İletişim Tasarımı ve Yönetimi Bölümü öğrencilerinin Görsel Karakter Tasarımı dersi kapsamında bir dönem boyunca yaptıkları çalışmalarda, ‘araba, hayvan, bilgisayar ve şey’ karakterleri yer alıyor. 28 öğrencinin çalışmalarının yer aldığı sergi, 13 Mayıs Cuma gününe kadar gezilebilecek.
Sergide öğrencilerin bir dönem boyunca yaptıkları dijital illüstrasyon çalışmalarının yer aldığını söyleyen Duygu Suzan Bedir Erişti, “Sergimiz dijital ortamlarda oluşturulmuş, tamamen özgün ve öğrencilerin farklı teknikleri uygulayarak ortaya çıkardıkları çalışmalardan oluşuyor. Tabi öğrencilerin ilk defa illüstrasyon yapmaları ve o çerçevede ürün ortaya koymaları göz önünde bulundurulduğunda hakikaten oldukça nitelikli çalışmalar olduğunu görebiliyoruz. Biraz gönüllülükle yapılması gereken uğraş veren bir süreç. Dersimiz çerçevesinde öğrenciler özverili çalışmalarıyla güzel ürünler ortaya çıkardı. Öğrencilere çaba konusunda biraz fazla iş düştü ama üstesinden geldiler. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Ders kapsamında düzenlenen bu sergide öğrencilerin özgün çalışmalarının ve bundan sonraki çalışmalara önderlik edecek uğraşların olduğunu belirten Dekan Halil İbrahim Gürcan ise, emeği geçen herkesi kutladığını bildirdi.