Eskişehir’de bir grup kadın, İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde toplanarak, okullarda yaşanan taciz olaylarına tepki gösterdiler.
Üniversiteli Kadın Kolektifi ve Halk Evi üyeleri, okullarda yaşanan taciz olaylarına tepki için sloganlar attı. Ardından grup adına basın açıklaması yapan Tuğçe Tekmil, yaşanan bu tür olaylardan üzüntü duyduklarını dile getirdi. Tekmil, “Geçen yıl Meserret İnel İlköğretim Okulu’nda tacizci öğretmen tarafından 4. sınıf iki kız öğrenciye tacizde bulunulmuş, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından soruşturma için müfettiş yollanmış, ancak öğretmen aklanarak görevine devam etmiştir ve geçtiğimiz günlerde ise çıktığı mahkemece tutuklanmıştır. Bir yıl önce olayın üstünü kapatarak, öğretmeni aklayan İl Milli Eğitim Müdürlüğü ise bu olayın gün yüzüne çıkması ile okula ziyarette bulunarak, ’bu olayların yaşanmasından üzüntü duyuyoruz ancak bunu tepkisel bir tavra dönüştürmek yanlıştır’ diyor. Neden soruşturma tamamlanana kadar tacizci öğretmen görevden alınmadı? Eskişehir’de kaç tane daha dava bu şekilde ilerliyor? Biz kadınlar bu şehirde tacizin üzerinin kapanmasına, tacizcinin aklanmasına karşı mücadelemize devam ediyoruz. Tacizcilerden, tecavüzcülerden hesabı kadınlar olarak soracağız” dedi.
Grup, basın açıklamasının ardından İl Milli Eğitim Müdürlüğü giriş kapısına üzerinde “kadınlar çocuk istismarcılarından hesap soracak” yazılı pankart asarak dağıldı.