Özel Ümit Hastanesi doktor ve çalışanları, Atatürk’ün ölümünün 78. yıldönümü nedeniyle hastane önünde saygı duruşunda bulundu.
Saat 9’u 5 geçe saygı duruşunda bulunan Özel Ümit çalışanları, daha sonra hep bir ağızdan İstiklal Marşı’nı söyledi.
Daha sonra Kalp Damar Cerrahisi Op. Dr. Metehan Kılıç, Özel Ümit Hastanesi çalışanları adına bir konuşma yaptı. Kılıç, “Bugün ebedi başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 78. ölüm yıl dönümü. Kendisini, silah arkadaşlarını ve aziz şehitlerimizi minnet ve saygıyla anıyoruz” diye başladığı sözlerini şöyle sürdürdü:
“O alev topuna dönmüş can çekişen bir milletten, ezilen sömürülen dünya halklarına ışık olan aydınlık bir meşaleyi, Türkiye Cumhuriyeti’ni kurdu. Türk milletine olan inancıyla yıkılmış, dağılmış bir imparatorluktan gencecik bir ülkeyi, Türkiye Cumhuriyeti’ni ortaya çıkardı. 1924 yılında başlayıp 1934 yılına kadar yaptığı devrimlerle çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerini perçinlemiş, kadın hakları gibi pek çok konuda o zamanki batı ülkelerinin çoğunun önüne geçilmesini sağlamıştır. İnanıyoruz ki Atatürk’ün yaktığı meşale hiç sönmeyecek, en büyük eseri Türkiye Cumhuriyeti sonsuza kadar var olacaktır.”