Paramedik Derneği (PARDER) Eskişehir İl Başkanlığı tarafından EKG ve Aritmi Yönetimi eğitimi verildi.
Mesleki bilgi ve beceriyi arttırmak amacıyla düzenlenen eğitimde, 2015 yılında güncellenen acil tıbbi müdahale algoritmaları, derneğin Sağlık Bakanlığı onaylı eğitmenleri tarafından katılımcılara anlatıldı. Uluslararası standartlarda ve sınırlı katılımla yapılan eğitim, Paramediklerin yanı sıra 112 çalışanı Acil Tıp Teknisyenleri, (ATT) ve Paramedik öğrencilerinden oluşan 25 kişiye verildi. 2 gün süren eğitim sonrası tüm katılımcılara PARDER Eskişehir İl Başkanı Prm. Kadir Çekiç tarafından katılım belgesi, başarılı olanlara da başarı belgesi takdim edildi.
Eğitime ilişkin açıklamalarda bulunan PARDER İl Başkanı Çekiç, eğitimi, Türkiye’de eş zamanlı olarak 3 ayrı ilde gerçekleştirdiklerini kaydetti. Mesleğin ve meslektaşlarının gelişimi için sürekli aktif rol alan ilk ve tek dernek olduklarını belirten Çekiç, katkıları ve destekleri için Eskişehir İl Sağlık Müdürlüğü’ne teşekkür etti.
“PARAMEDİKLER İÇİN ÜLKE ÇAPINDA BİR İLK OLACAK”
Eğitimlerin önümüzdeki dönemde de devam edeceğini aktaran Çekiç, “Paramedik Derneği Eskişehir İl Başkanlığı olarak 2016 hedeflerimiz içinde bulunan “sahada doğum ve doğum sonrası anne ile bebeğe profesyonel ilk müdahale” eğitimi için Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Ebelik Bölümü ile görüşüyoruz. Görüşmeler sonrası eğitimi 2 ay içinde gerçekleştirmeyi düşünüyoruz. Planlanan eğitim istediğimiz gibi modifiye edilirse Paramedikler için ülke çapında bir ilk olacak” ifadelerini kullandı.