Meteoroloji 3. Bölge Müdürlüğü’nde görev yapan Meteoroloji Uzmanı Belgin Tarınç, Ramazan ayının ilk haftasında bölge genelinde serin ve yağışlı bir havanın etkili olacağını söyledi.
Hava tahminlerine ilişkin açıklamalarda bulunan Tarınç, hafta boyunca sıcaklıkların mevsim normallerinin altında seyredeceği aktardı. Tarınç, “Bu haftanın ilk iş günü ve orucun ilk gününde serin bir havanın etkisi var. Bu sıcaklıklar mevsim normallerinin altında, hafta sonuna kadar da azalarak devam edecek. Salı günü 22, çarşamba günü 20 derece sıcaklık bekliyoruz. Salı ve özellikle çarşamba günü kuzeyli yönlerden esecek orta ve zaman zaman kuvvetli rüzgar, hava sıcaklıklarını daha da düşük algılamamıza neden olacak” dedi.
“HAFTA BOYUNCA YAĞIŞ BEKLENİYOR”
Yağışlı bir havanın hakim olacağını ifade eden Belgin Tarınç, “Bu hafta, mevsim normallerinin 5-6 derece altında serin ve yağışlı bir hava hakim olacak. Öğlen, ikindi ve akşam saatleri arasında kısa süreli yerel olmak üzere yağış beklentimiz var. Serin ve yağışlı bir ramazanın ilk haftasını yaşayacağız” ifadelerini kullandı.
Meteoroloji 3. Bölge Müdürlüğü’nde görev yapan Meteoroloji Uzmanı Belgin Tarınç ayrıca, meteoroloji çalışanları olarak tüm İslam aleminin mübarek Ramazan ayını tebrik ettiklerini de sözlerine ekledi.