Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayımladı.
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 96. yılının coşkuyla kutlandığını belirten Rektör Gönen, 23 Nisan’ın tüm dünya çocuklarıyla paylaşıldığını aktardı. Rektör Gönen mesajında, "23 Nisan 1920’de Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde yakılan hürriyet meşalesi ile bağımsızlığın kayıtsız şartsız Türk Milletine ait olduğunu tüm dünyaya duyurduğu gün olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 96. yılını coşkuyla kutluyoruz. Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bu milli onur gününü, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak tanımlamış ve bu önemli mirası, geleceğimizin güvencesi, yaşam sevincimiz ve umudumuz olarak gördüğü dünya çocuklarına armağan etmiş; çocuklarımıza verdiği önemi, değeri ve duyduğu güveni en güzel ve en anlamlı şekilde göstermiştir. Milletimiz de, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını tüm dünya çocuklarıyla paylaşmasıyla, dünyanın en yüce gönüllü milleti olduğunu bir kez daha ortaya koymuştur. Her yıl dünyanın dört bir yanından ülkemize gelen, yarının bilim insanı, diplomatı, siyasetçisi, öğretmeni, olacak yüzlerce çocuğa kucak açan ve bu bayramı birlikte kutlayan milletimiz, çocuklarda bıraktığı muhteşem hatıralarla birlikte; tüm dünyaya yayılan sevgi, barış ve kardeşliğe dair evrensel bir bellek oluşturmaktadır" ifadelerine yer verdi.
"ÇOCUKLARIMIZ BÜYÜK MİRASA SONSUZA KADAR SAHİP ÇIKACAKLAR"
Gelecek nesillerin, bırakılan büyük mirasa sahip çıkacağını belirten Rektör Gönen, mesajını şu şekilde sürdürdü:
"Çocuklarımızın özgür düşünceli, bilime ve gelişen teknolojilere açık, sorgulayan, araştıran, üreten, ülkesine bağlı, demokrasiye ve insan haklarına saygılı bireyler haline gelerek bu büyük mirasa sonsuza kadar sahip çıkacaklarına olan inancımız tamdır. Bu duygularla başta Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve bağımsızlık mücadelemizin tüm kahramanlarını saygıyla anıyor, sevgi dolu yürekleri, ön yargısız ve aydınlık bakışlarıyla hayatımızı zenginleştiren, en değerli varlıklarımız olan çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten duygularımla kutluyorum. Tüm dünya çocuklarının barış ve huzur içinde yaşamasını diliyor, sevgilerimi sunuyorum."