Saadet Partisi (SP) Eskişehir İl Başkanı Fesih Bingöl, hiçbir darbe girişiminin kabul edilemeyeceğini belirterek, sonunda ülke ve milletin kazandığını söyledi.
Yaşanan darbe girişimleri hakkında basın açıklaması yapan Bingöl, gerekçesi ne olursa olsun hiçbir darbe girişiminin kabul edilemeyeceğine dikkat çekti. Demokrasinin vazgeçilmez bir unsur olduğunu belirten Bingöl, “Bu millet darbelerden ve darbecilerden çok çekmiştir. Seçimle gelenler, yine seçimle gitmelidir. Bunun aksi kabul edilemez. Milletin iradesine karşı yapılan girişimleri asla kabul etmiyoruz. Bu milletin aklı selim ve sağduyusu ile çözemeyeceği hiçbir problem yoktur” dedi.
Kendi vatandaşına ateş etmek, kendi meclisini bombalamanın vatana ve millete ihanet olduğunu ifade eden Bingöl, açıklamasına şöyle devam etti:
“SP olarak beklentimiz darbe girişiminde bulunanların ve bunun uzantılarının çok kısa sürede tespit edilerek adalet önüne çıkartılarak hak ettikleri en ağır cezayı almalarıdır. Gün siyasi mülahazaları bir kenara bırakarak birlik ve beraberliğimizi ortaya koyma günüdür.”