İlkbahar aylarında başlayan sebze üretiminin bu yıl da sonuna yaklaşılırken, özellikle domateslerine il içinde ve dışından büyük rağbet gösterildiğini anlatan Eskişehirli üreticiler, iyi bir hasat dönemi geçerdiklerini belirttiler.
Eskişehirli üreticiler ektikleri ürünleri yıl boyunca yerel ve ulusal pazarlara sürdü. Özellikle Eskişehir’de yetişen domatese Türkiye’nin her şehrinden talep geldi. Katkısız olarak üretilen sebzeler için ise az bir süre kaldı. Üreticiler yaklaşık 15 gün daha hasılat yapmaya devam edebileceklerini belirtti.
Yaklaşık 8 yıldır doğal sebze yetiştiren üretici Durmuş Şenkal, bu yıl hasılattan memnun olduklarını belirterek 15 gün daha bahçeden ürün alabileceklerini söyledi. Köylerden aldıkları hayvan gübrelerini tarlalarına yatırarak doğal üretim yaptıklarını ifade eden Şenkal, şunları söyledi;
“Gübreleri yatırdıktan sonra yanana kadar bekliyoruz. Ardından ürünlerimizi ekiyoruz. Derin kuyu sulama yöntemi ile sulamayı yapıyoruz. En ufak bir katkı yok. Bu sene hasat güzeldi. Biz Antalya tarımı uygulamadığımız için buradaki ürünleri daha lezzetli olduğu biliniyor. Domateslerde bu sene biraz sıkıntı oldu. Biraz fazla yağmur olunca domateslerde az sıkıntı yaşadık. Devamlı müşterilerimiz var. Özellikle şehir dışında da çok sayıda müşterimiz geliyor. İstanbul’dan, Ankara’dan, Yalova’dan gelen misafirler buradan kasa ile domates almadan gitmiyor. Eskişehir domatesi gerçekten katkısız ve lezzetli. Sezonun sonundayız, ancak ürünler güzel. Hiç sulama yapmadan bile ürün alıyoruz. Tahminen 15 gün daha sürer. Ondan sonra toplama şansımız yok. Vatandaş bizden sebze olarak aklına ne gelirse alabilir.”