Yunus Emre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine yönelik, kayıtdışı istihdamın önlenmesi amacıyla bir program düzenlendi.
Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından ortaklaşa finanse edilen ve Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanlığı tarafından kayıtdışı istihdamın önlenmesi amacıyla Etkin Rehberlik ve Denetim Yoluyla Kayıtlı İstihdamın Teşviki Projesi uygulanıyor. Bu kapsamda Yunus Emre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde farkındalık faaliyetleri programı düzenlendi. Programın açılış konuşmasını yapan Eskişehir Sosyal Güvenlik İl Müdürü Cahit Gürsel Akpolat sosyal güvenlik bilincinin ve sosyal güvenlik kültürüne sahip bir birey olmanın önemine değindi.
Etkinlikte, Arçelik Eskişehir Fabrikası İnsan Kaynakları Müdürü Ali Orhan “İstihdam İçin Yol Haritası” konulu bir konuşma yaptı.
Tiyatrocu Hakan Özgenç ise “Save Tuşu Ne İşe Yarar” isimli tek kişilik gösterisi ile sigortalı çalışmanın önemini vurguladı.
Programın sonunda liseli öğrencilere broşür ve hediyeler dağıtıldı.