Eskişehir Hacı Bektaş Veli Derneği öncülüğünde çeşitli sivil toplum kuruluşlarının da katılımıyla Sivas olayında hayatını kaybedenler anıldı.
Eskişehir’de, Hacı Bektaş Veli Vakfı, Alevi Birlikleri Platformu, Demokratik Kitle Örgütleri, Siyasi Partiler, Sendikalar ve Odunpazarı Belediyesinin katkılarıyla, Sivas’ta 1993 yılında Madımak Oteli’nin ateşe verilmesi sonucu ölen 35 kişi için yürüyüş düzenlendi. Porsuk Bulvarı Adalar mevkiinde bir araya gelen çok sayıda vatandaş, ellerinde bulunan dövizler eşliğinde burada bir süre sloganlar attı. Burada bir konuşma gerçekleştiren Hacı Bektaş-ı Veli Dernek Başkanı Kamer Ali Durur, “2 Temmuz sıcağı yer Sivas Madımak yıl 1993. 23 yıldır bu toplumsal acı bu topraklar üzerinde kara bir leke olarak durmaktadır” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından grup, Hamamyolu Caddesi üzerinde bulunan Yediler Parkı’na doğru yürüyüşe geçti. Sloganlar eşliğinde yürüyen grup ile bir vatandaş arasında kısa süreli arbede yaşandı. Güvenlik güçlerinin araya girmesiyle gerginlik yatıştırıldı.
Grup, yapılan yürüyüşün ardından olaysız bir şekilde dağıldı.