Eskişehir’de bulunan tarihi ve turistik mekanlar, 9 günlük Ramazan Bayramı tatilinin son gününde yerli ve yabancı turistlerin akınına uğradı.
Gerek Eskişehir içinden gerekse çeşitli yerlerden gelen yerli ve yabancı turistler, bayram tatilinin son gününde Odunpazarı Evleri ve Sazova Bilim Kültür ve Sanat Parkı’nda bulunan Masal Şatosu ile Sualtı Dünyası gibi turistik mekanları ziyaret etti. Havaların da sıcak gitmesiyle tatillerinin son gününü değerlendirmek isteyen vatandaşlar, çocukları ve aileleriyle birlikte gezerken fotoğraf çektirmeyi de ihmal etmedi. Şehir dışından gelen turistler de, Eskişehir’in geleneksel lezzetlerini tadarken, ziyaretlerinden anı kalması adına Odunpazarı bölgesinden hediyelik eşya almayı ve bölge lezzetlerinden ’çibörek’ ve ’met helvası’nın da tadına bakmayı ihmal etmedi. Bayram boyunca bölgede yaşanan hareketlilikten memnuniyetlerini dile getiren çevre esnafı, işlerinin yaz boyu bu şekilde devam etmesi temennilerinde bulundu.
Ramazan Bayramı’yla düğün fotoğrafı çekimleri de hız kazandı
Ramazan Bayramı’yla birlikte, turistik mekanlar da gelin damat akınına uğradı. Sıcak havalarla birlikte hız kazanan düğünler, Ramazan ayı nedeniyle düşüş yaşamıştı. Ramazan ayında 1 aylık bir durgunluk yaşayan düğünler, Ramazan sonrasında tekrardan hız kazandı. Sazova Bilim Kültür ve Sanat Parkı bayramla birlikte, özellikle dış mekanda fotoğraf çektirmek isteyen gelin ve damatların gözdesi haline geldi.