Tepebaşı Belediyesi Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, ağızlarında çürük olmayan bir neslin oluşması için yoğun çaba sarf ediyor.
Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç’ın diş hekimi olması nedeniyle özellikle özen göstererek projelendirdiği Şirintepe Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, 2016 yılının ilk yarısında da tedavilerin yanı sıra öncelikle “koruyucu hekimlik” uygulamasına devam etti. 2016 yılının ilk yarısında merkezde diş kontrolü taramasından geçirilen çocuk sayısı tam olarak 2 bin 49. Bu rakamın içinde bin 875 çocuk tedavi olurken, bin 339 çocuğa florlama (çürükten koruma uygulaması) tedavisi uygulandı. Bin 753 çocuğa ise acil müdahale ve tedavi yapıldı. Merkeze gelen 286 çocuğa ise psikolojik destek verildi.
Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç ise, Türkiye’de pek de fazla dillendirilmeyen “koruyucu hekimlik” uygulamasını kendilerinin gerçekleştirdiğini kaydetti.
“Önemli olan hasta olmadan önce önlem almaktır” diyen Ataç, “Çocuklara dişlerine nasıl bakacaklarını öğreterek, uygulamalı göstererek sürece başlıyoruz. Daha sonra ağızları kontrol ediliyor. Tedavi sürecinde ise merkezde çalışan başarılı ve güler yüzlü arkadaşlarımız çocuklarımızın dişlerini tedavi ediyor. Ayrıca çocuklarımız için bir psikolog arkadaşımız orada görevine devam ediyor. Merkeze gelen çocuklar çizgi film izleyerek neşeli bir biçimde tedavi oluyorlar. Önümüzdeki yıllarda çocukların ağızlarındaki çürük diş sayısı “bir” bile azalsa, bizim için büyük bir sevinç kaynağıdır. Tepebaşı’nda daha sağlıklı ve daha güzel gülümseyen çocuklar görüyoruz” ifadelerini kullandı.